Gaziantep Üniversitesi kız öğrenci yurdunda protesto!

Gaziantep Üniversitesi kız öğrenci yurdunda protesto!

Gaziantep Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Ümmü Gülsüm KYK Kadın Öğrenci Yurdu’nda kalan üniversite öğrencileri, yemeklerin pahalı ve niteliksiz, yurt ücretlerinin ise yüksek olduğu gerekçesiyle protesto gösterisi düzenledi.

Gaziantep Üniversitesi Ümmü Gülsüm Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler dikkat çeken bir protestoya imza attı. Yemeklerin pahalı ve niteliksiz, yurt ücretlerinin ise yüksek olduğunu ifade eden üniversiteliler seslerini duyurmak için ortak bir karar aldı.

 

ODALARIN LAMBALARINI YAKIP SÖNDÜRDÜLER

 

Odaların lambalarını yakıp söndüren, tencere tavayla gürültü çıkararak protestolara katılan öğrenciler, “Yemek” diye bağırdıkları o anların görüntülerini kaydederek sosyal medya hesaplarından paylaştı.

 

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

 

Üniversite öğrencileri yaşadıkları sorunların çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini ifade ederken, video özellikle Twitter’da büyük ses getirdi.(haberler.com)

 

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentteki üniversite öğrenci yurdunu inceledi, öğrencilerin taleplerini dinledi.

 

Vali Gül, beraberindeki Vali Yardımcısı Bülent Uygur, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muhittin Özbay ile İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan’la, Gaziantep Üniversitesi yerleşkesindeki Ümmü Gülsüm Yurt Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

 

Yurdun yemekhanesine geçen heyet, öğrencilerle bir araya gelerek yemek yedi. Yurt ve yemeklerle ilgili öğrencilerle görüşen heyet, öğrencilerin taleplerini dinledi.

 

Heyet daha sonra yurttan ayrıldı.