Gaziantep'te korona kabusu büyüyor!

Gaziantep

Gaziantep’te karantinaya alınan yerleşim sayısı her geçen gün artıyor…

Gaziantep’in Nizip İlçesi’ne koronavirüs tespit edilen vakaların ardından 6 evde  yaşayan  29 kişi karantinaya alındı.

Nizip Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bugün itibariyle 6 evde yaşayan 30 kişinin de karantina süreci sona erdi.

İlçe Genelinde ise 40 evde 166 kişinin karantina altında olduğu açıklandı.

Açıklamada, karantina altına alınanların sayısının artmasının başlıca nedeni olarak ilçeye dışarıdan taziye ve bayram ziyaretine gelenlerin test sonucunun pozitif çıkması gösterildi.

 

Nizip genelinde filyasyon ekipleri tarafından rasgele örnek alınacağını bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“22 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren İlçe Sağlık Müdürlüğümüz  Filyasyon ekipleri tarafından Nizip genelinde  rasgele örnek alınmasına başlanacaktır. Sağlık Ekiplerimize yardımcı olmanız kendinizin, sevdiklerinizin ve toplumumuzun  adına büyük önem arzetmektedir.

Koronavirüs bulaşması nedeniyle karantina altına alınanların sayısının artmasının başlıca nedeni İlçemize dışarıdan taziye ziyaretine ve bayram ziyaretine  gelenlerin testlerinin pozitif (+) çıkmasından kaynaklanmaktadır.

01 Haziranda başlayan normalleşme süreci kapsamında kendinizin ve ailenizin sağlığı için Lütfen Sosyal mesafe kurallarına (en az 1,5 metre, 3-4 adım) ve hijyen kurallarına uyunuz.

Sevdiklerinizi korumak için maske, mesafe ve temizlik kurallarına özen gösterilmesi büyük önem arz etmektedir."