Gaziantep’te Kimler Gözaltına Alındı?

Gaziantep’te Kimler Gözaltına Alındı?

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu olan “Bataklık Operasyonu” ile Gaziantep’te de 20’nin üzerinde şüpheli yakalandı.

Uluslararası gerçekleşen operasyonda İnterpol tarafından aranan Gaziantepli Çetin Gören ve kardeşleri ile kentte faaliyet gösteren bir inşaat firmasının sahibi ve bir otoparkçı da gözaltına alındı. Yakalananlar arasında bulunan bir şüphelinin FETÖ’den yargılandığı ortaya çıktı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün sabah yaptığı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunun gerçekleştirildiğini duyurmuş, “Bataklık” adı verilen ve 9 ülke iş birliğiyle düzenlenen operasyonda 70 milyon liraya yakın paraya da el konulmuştu.

 

YASA DIŞI FAALİYETLERDE BULUNUYORLARDI

 

Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı narkotik ekiplerince, Türkiye, Hollanda, Belçika, İtalya, İngiltere, İspanya, Brezilya, Ekvador ve Peru başta olmak üzere 90’lı yıllardan bu yana dünya genelinde, yasa dışı faaliyette bulunduğu tespit edilen suç şebekesine yönelik kapsamlı ve gizli bir çalışma yürütüldü.

 

GAZİANTEP’TE EŞ ZAMANLI OPERASYON

 

Operasyonun Gaziantep ayağına ilişkin detaylar da ortaya çıktı. 30 Haziran’da başlatılan ‘Bataklık operasyonu’nda, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırşehir, Kilis ve Mersin’de eş zamanlı yakalama ve tespit işlemleri yapıldı. Silahlı suç organizasyonun, gelirlerini kuryeler kullanarak Türkiye’ye getirdiği belirlendi.

 

GAZİANTEP’TE KİMLER GÖZALTINA ALINDI?

 

Operasyonla Gaziantep’te de 20’nin üzerinde şüpheli yakalandı. İstanbul’da gözaltına alınan örgüt elebaşı olduğu öğrenilen Çetin Gören’in Gaziantepli olduğunu öğrenildi. Gören’in aralarında kardeşlerinin de bulunduğu yakınları ile kentte faaliyet gösteren bir inşaat firmasının sahibi müteahhit H.A. ve bir otoparkçı da gözaltına alındı.

 

Örgüt elebaşı Çetin Gören’in uyuşturucu ticaretinden tutuklu olduğu Brezilya’dan firar ettiği ve Interpol tarafından arandığı öğrenildi. Gören’in Gaziantep’teki yakınlarının da yurtdışından gelen paraları kontrol ettiği öğrenildi.

 

MAL VARLIKLARINA EL KONULACAK

 

Soruşturma sırasında bu yöntemle Türkiye’ye getirilmeye çalışılan toplam 953 bin 660 İngiliz Sterlini ve 311 bin 500 Danimarka Kronuna el konuldu. Operasyon sonucu çok sayıda lükks ev ve diğer taşınmazlar, 7 adet kiralık kasa, 20 adet lüks araç, uyuşturucu madde ticaretinden kaynaklı olduğu belirlenen 52 milyon 627 bin 760 TL ile 1 milyon 310 bin Amerikan doları, örgüt lider ve yöneticileninin tüm banka hesapları ve mal varlıklarına, örgütün bağlantılı olduğu 16 şirketin tüm banka hesapları ve mal varlıklarına el konulması planlanıyor.

 

FETÖ BAĞLANTISI ÇIKTI

 

Operasyonda terör örgütü FETÖ bağlantısı da saptandı. Zanlılardan bazılarının adreslerinde 1 dolar bulundu. Uyuşturucu ticaretiyle meşgul bu suç örgütünün FETÖ’ye finansman sağladığı belirlenen önemli ayrıntılardan. Yine gözaltındaki zanlılardan bir kişinin halen Gaziantep’teki FETÖ davasından yargılandığı, dosyanın da bu bağlantıdan dolayı birleştirileceği öğrenildi.