Gaziantep’te 30 Mezarlık Personeli Koronavirüse Yakalandı...

Gaziantep’te 30 Mezarlık Personeli Koronavirüse Yakalandı...

Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü’nde görevli 30 personelin koroanvirüse yakalandığı ortaya çıktı.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Gaziantep’te de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için definlerde önlemler en üst düzeyde tutuluyor. Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğü personeli, koronavirüs nedeniyle vefat eden vatandaşları koruyucu tedbirler alınarak dini usullere göre defnederken bu isimsiz kahramanların fedakarlığı bir çok kesim tarafından maalesef bilinmiyor.

 

Ülkemizde görüldüğü günden bu yana resmi verilere göre 15 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını, hastalarla temas halinde olan herkesi tehdit ediyor. Sağlık personeli kadar büyük bir özveri ile çalışan mezarlık personeli de en büyük risk grubunda yer alıyor. Koronavirüs hastası kişilerin vefatından sonra cenazelerini son yolculuğuna uğurlayan mezarlık personeli, maske, mesafe ve hijyen kurallarına ek önlemler alıyor. Sosyal mesafe gözetilerek cenaze namazları olabildiğince az kişi ile kılınıyor. Koruyucu tulumları ve tek kullanımlık çeşitli koruyucu ekipmanları ile cenazeleri defneden personeller korona virüse karşı son derece dikkatli davranıyor. Her cenazenin ardından araç ve personel başta olmak üzere tüm alanlar dezenfekte ediliyor.

 

30 PERSONEL KORONAVİRÜSE YAKALANDI

 

Türkiye’nin dört bir yanında sayısı yüzbinleri geçen mezarlıklardan Gaziantep’te binin üzerinde mezarlık bulunuyor. 9 merkez ilçede yer alan büyük mezarlıkların yanı sıra kasaba ve beldeler, köyler, mezralar irili ufaklı mezarlıklarla dolu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nde yaklaşık 180 kişi görev alıyor. Bu 180 görevlinin arasında imamlar, cenaze yıkama görevlileri, defin görevlileri, ulaşımı sağlayan şoförler yer alıyor. Edindiğimiz bilgiye göre Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğünde görevli 180 çalışanın 30’undan fazlası covid-19 hastalığına yakalandığı öğrenildi.  İl genelindeki mezarlık çalışanlarının sayısının 500’ü bulduğu ifade ediliyor. Büyük bir risk altında görev yapan mezarlık çalışanları her gün vefat eden onlarca vatandaşımızın son yolculuğa İslami usullere göre uğurlanmasında insanüstü çaba sarf ediyor.(haber342)