Gaziantep Sağlık Müdürlüğü Atamaları ÇKYS’ye düştü.

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü Atamaları ÇKYS’ye düştü.

Gaziantep’te aylardır devam eden sağlıktaki atama krizi nihayet çözüldü.

Ankara’ya gönderilen ve bir türlü onaylanmayan atamalar dün itibariyle onaylanıp sisteme düştü. Yeni atamalarla İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki’nin eli güçlendi.

 

Gaziantep’in sağlık camiasındaki atama krizi çözüldü. Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı bürokratların atamalarının haftalardır bekletilmesinden sonra yapılan haberler neticesinde MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ve diğer siyasilerin de devreye girmesiyle sağlıktaki atama kaosundan kaynaklı kriz sonuçlandı. Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda yapılan atamaları ÇKYS’ye (Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi) girdi.

 

TİRYAKİ ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜ

Ortadoğu’nun sağlık merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Gaziantep önümüzdeki dönemde de yine aynı hızlılıkla sağlık turizmi merkezi haline gelecek. Bunu sağlamak amacıyla ve bilinciyle hareket eden İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, ekibini, büyük bir kriz ortamında da olsa oluşturdu. Haftalardır onaylanmayan atamaların sonunda Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanması ile İl Sağlık Müdürü Tiryaki’nin eli şimdi daha güçlü hale geldi.

 

KORONA’YLA MÜCADELE SAĞLAM’A ALINDI

Atamalarda Dr. Levent Sağlam Halk Sağlığı Başkanlığı’na getirildi. Halk Sağlığı Başkanlığı Koronavirüs ile mücadelenin en tepe noktası olarak bilinen ve oldukça önemli bir konum olarak dikkat çekiyor. Dr. Sağlam daha önce Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü görevini yürütmüş deneyimli bir isim olarak tanınıyor.

 

MALİ İŞLER TİRYAKİOĞLU’NDAN SORULACAK

Destek Hizmetleri Başkanlığı’na daha önce Gaziantep İl Sağlık Müdürü yardımcılığı yapmış ve bir dönem Bakanlık Suriye Görev Gücü Koordinatörlüğü’nü yürütmüş olan başarılı bürokrat Hasan Tiryakioğlu atandı.

 

COŞKUN PERSONELLERİN BAŞINA GELDİ

Personel Hizmetleri Başkanlığı’na ise daha önce Hatay İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevi yapmış olan ve personel konusunda donanımlı ve deneyimli bir isim olan Yemluha Coşkun atandı.

 

İŞTE BAŞHEKİM ATAMALARI

Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan atama listesine göre  başhekimlerin birçoğu yerlerini korurken sadece Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne atama yapılmadı ve henüz bu hastanenin başhekimi belerlenmedi. Bu hastanenin başhekiminin önümüzdeki günlerde yapılacak atama ile belirleneceği öğrenildi. Diğer kamu hastaneleri başhekimliğine getirilen ve atamaları yapılan isimler ise şöyle; Dr. Emin Türk 25 Aralık Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne, Dr. Ali Güven Fincan Şehitkamil Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne, Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimliği’ne, Dr. Mustafa Yıldız İslahiye Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne, Dişhekimi Emrah Demirli Şehitkamil Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği’ne, Dr. Kübra Kaplanoğlu Karkamış Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne, Dr. Sedat Özdemir Oğuzeli Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne, Dişhekimi Eyyüp Dayı Nizip Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği’ne, Dr. Durmuş Gülsoy Nurdağı Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne, Dr. Ahmet Tay Araban Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne atandı. (gazianteppusula)