Gaziantep Eski Senatör’ü Selahattin Çolakoğlu Vefat Etmiştir.

Gaziantep Eski Senatör’ü Selahattin Çolakoğlu Vefat Etmiştir.

Gaziantep Eski Senatör’ü Selahattin Çolakoğlu Vefat Etmiştir.

Gaziantep Eski Senatör’ü Selahattin Çolakoğlu Vefat Etmiştir.

 

Cenazesi Yarın TBBM de Yapılacak Tören Sonrası Ankara’da Defn Edilecektir.

 

Merhuma Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine Başsağlığı Dileriz.

 

 

SENATÖR SELAHATTİN ÇOLAKOĞLU

Kilis’te Cumhuriyet döneminin ünlü vaazlarından Abdullah Çolakoğlu Hoca efendinin 1933 yılında dünyaya gelen oğlu Selahattin Çolakoğlu, Kilis’in doğal dokusu, kültürü, tarımı, doğayla iç içe yaşayarak insanca saygı ve sevgiyi içerisine sindirerek büyümüş şanslı kişiliklerden biridir.

İlk ve ortaokulu Kilis’te tamamladıkdan sonra  her gemcimiz gibi (Kilis’te lise olmadığı için )  Liseyi okumak üzere Ankara’ya gelerek Gazi lisesine devam ederken bir yandan da çalışmak zorunda kalır. Ancak Balıkesir lisesinde öğrenimini tamamlar. Henüz lise yıllarındayken okul arkadaşlarıyla oluşturdukları grup olarak gazete çıkarmaya ve radyo yayınları yapmaya başlarlar. Lise sonrası Almanya’ ya tahsil için gitmesi brükratik engellere takılınca iki okuldan birini tercih hakkı kalmıştı.  İlahiyat Fakültesine veya  Hukuk Fakültesinde okuma tercihiydi.

Babası Hacı Abdullah Efendinin “ İnancında özgür, din bilgide derin ve ibadetinde dürüst olmak istiyorsan, bunu her zaman yapabilirsin. Ancak bunu meslek edinirsen inancınla sınanırsın.. İnancınla yaşa ama sakın ola  bunu  meslek edinip de inanç üzerinden para kazanma !... “ diye baba nasihatında bulundu. ( O tarihlerde memurların ve din adamlarını  emeklilik hakkı yoktu.) Selahattin Bey kendisine kalan tek şık Hukuk Fakültesini okudu.

Ülkedeki partizan çığırlar  ile adaletsizlikle mücadele ruhuyla henüz üniversite yıllarında CHP. Yönetimi ile kaynaşmıştı. Okul hayatı bitince Gaziantep’te uzmanlık alanı ağır eza avukatı olarak işe başladı. 1961 /1977 yılları arasında Gaziantep CHP il sekreterliği, İlçe ve İl Başkanlıkları yanında Belediye Meclis üyeliği görevlerinde bulundu.

1977 Haziran seçimlerinde Gaziantep CHP. Üyesi olarak Gaziantep ili Senatörlüğüne seçildi. TBMM. De CHP Senato grup yönetim kurulu, Hesapları inceleme Komisyon Başkanlığı, KİT.leri inceleme komisyon üyeliği , Dış ilişkiler komisyon üyeliklerinde bulundu. 1980 Darbesiyle Senatörlük görevi sona erdi.

Selahattin Bey halen Ankara’ da ikamet etmekte olup merhum biraderi Şinasi Çolakoğlu’nun uzun yıllar  Başkanlığını yaptığı  Kilis Kültür Derneği’ nde geçirmektedir.

Selahattin Bey’in “ İlçe Kilis / İl Kilis “ adlı çalışması Kilis kültürümüz konusunda bizlere bilgiler sunan değerli bir kitaptır.

Abdulhamit Mollahamit