Gaziantep'e Yeni Valilik ve Kaymakamlık Binası

Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, valilik binasının Fevzi Çakmak Bulvarına taşınacağını söyledi. Başkan Şahin yaptığı açıklamada; valilik binasının yerinin ise Millet Bahçesi'ne ekleneceğini ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı Fatma Şahin Başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen yeni yılın ilk meclis toplantısında kuraklık, Düzbağ ve Valilik binasının yıkımı hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

 

DENETİM KOMİSYON SEÇİMİ YAPILDI

Toplantıda gündemde yer alan 30, gündem dışından gündeme alınan 2 madde olmak üzere 32 madde görüşüldü. Toplantıda birinci madde ile Denetim Komisyonlarının seçimi gerçekleştirildi. Gizli oy açık sayım ile yapılan seçim ile Halil Uğur, Mehmet Kesik, İbrahim Şahin, Sabri Ateş ve Nurettin Zirek denetim komisyonu üyeliklerine seçildi.

 

YENİ VALİLİK VE KAYMAKAMLIK BİNASI

Gündem dışı gündeme alınan 1.maddede Valilik ve Şehitkamil Kaymakamlığı binalarının durumu gündeme geldi. Teklif karar olarak gündeme alınan madde ile Valilik Binasının Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesi konusu gündeme geldi. Oy birliği ile gündeme alınan maddenin ardından açıklamalarda bulunan Şahin, Valilik binasının yıkılarak meydanla birleştirileceğini söyledi.

 

VALİLİK BİNASI DEPREME DAYANIKLI DEĞİL

Şahin, mevcut Valilik binasının depreme dayanıksız olduğunu gösteren iki teknik raporun olduğunu belirterek, şu bilgileri paylaştı: “Ulaşım Master Planı’na göre merkezdeki bütün resmi daireleri taşımamız lazım. Valiliği de taşımak için İçişleri Bakanlığı’ndan onay alıp, Büyükşehir Belediyesi olarak Fevzi Çakmak Bulvarı’ndaki Karayollarındaki hatta bir Valilik binası yapıyoruz. Mevcut Valilik binasını yıkıp şehir meydanı yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Millet Bahçesi’ni yapan ekibine meydanı büyütme teklifinde bulunacağız. Meydanı büyütecek yeni bir proje çalışması yapacağız. Ayrıca Şehitkamil Kaymakamlığımız, bina yapısı olarak çok kötü şartlarda hizmet veriyor. Hem merkezdeki resmi binaları ulaşımdan dolayı merkezden çevreye götürmek istiyoruz, hem de bunu çözecek yöntemi buraya getiriyoruz. Depreme dayanıklı olmadığına dair teknik raporlar mevcut.”

 

ŞAHİN: “DÜZBAĞ ŞEHRİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Tüm dünyada olduğu gibi Gaziantep’in de kapısında olan kuraklık konusu da mecliste konuşuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Düzbağ’ın olağanüstü bir iş olduğuna vurgu yaparak, “Melen’den sonra Türkiye’nin en büyük su projesi. Tabi ki merkezi yönetimin emeği bu projede çok büyük. Onların desteği olmasaydı 10 yılda bile bitiremeyecektik projeyi. Düzbağ, şehrin geleceği açısından çok önemliydi. Projeyi iyi bir şekilde noktalamak bölge önemli bir fayda getirdi. Bütün dünya artık yeniden yapılanıyor. Kuraklık ve Pandemi bir sonuç. Kuraklık Eylem Planı’nın gerek ulusal gerekse de uluslararası açıdan devreye girmesi gerekiyor. Bu kapsamda çok ciddi eylem planlarımız hali hazırda var, kendimizi geleceğe hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.(megahaber27)