Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ecacılara Kenti Gezdirdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ecacılara Kenti Gezdirdi

7 Kasım Perşembe günü saat 09:00 da Büyükşehir Belediyesinin davetiyle Kuzeykent, Panaroma Müzesi, Gaziray ve Hasan Celal Güzel Medeniyet Bahçesi gezisi yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Berk Panaroma gezisinde Milli; Kurtulu?

Gaziantep  Büyükşehir Belediyesinin eczacılara düzenlediği gezide    KUZEYKENT, PANORAMA MÜZESİ, GAZİRAY ve HASAN CELAL GÜZEL MEDENİYET BAHÇESİ tanıtıldı.

İlk gittiğimiz PANORAMA MÜZESİ nde gördüğümüz resimler karşısında çok etkilendik. Özellikle kentin tarihini yansıtan panoramik resimlerin sergilendiği alan bizi  geçmişe götürdü.Müze, panoramik yapısı ve içerisinde yer alan panoramik resimlerle geçmiş ve şimdiki zaman arasında bağ kuruyor. Sinevizyon odası, çok amaçlı salon, balmumu heykel sergi alanları bulunmakta.

KUZEYKENT de ise 4-1 ve 2-1 örnek dairelere baktık.Havası ve binaların yerleşim düzeni harika...

GAZİRAY, bittiğinde Türkiye deki 4. banliyö tren sistemi olacak.Organize  sanayi bölgesinden başlayıp küsget e ulaşılabilinecek.Kent merkezini 6 adet organize sanayi bölgesini ve küçük sanayi bölgesini  birbirine bağlayacak.

İkiyüzellibin metrekare alana kurulmuş olan HASAN CELAL GÜZEL MEDENİYET BAHÇESİ ni çok beğendik.Profesyonel bir futbol sahasının,basketbol, voleybol sahaları,tenis kortu,  yarı olimpik yüzme havuzunun, kütüphanesinin,bisiklet yolları yürüyüş yollarının olduğu,çocuk kütüphanesinin, farklı yaş gruplarına hitap eden geleneksel sokak oyunlarına yönelik alanların olduğu çok geniş bir yer.......

Masal odası ve masal anlatmaya başlayan masalsı kıyafet giymiş genç kız çok ilginçti.Özellikle bölge halkına bayanlara yönelik yüzme kursları, spor odaları çok güzeldi.....