Gaziantep Adliyesinde Avukata 2. Saldırı!

Gaziantep Adliyesinde Avukata 2. Saldırı!

Gaziantep Adliyesi’ne kayıtlı Avukat Ali Öztürk, 2019 yılında girdiği bir ihale sonrası uğradığı saldırı sonrası açılan davanın duruşmasında ikinci kez saldırıya uğradı.

Saldırı sonrası dudağı patlayan ve kaşında açılma meydana gelen Av. Öztürk, şikayetçi oldu. Ancak avukata ikinci kez saldıran kişiler ifadeleri alınıp serbest bırakıldı. Öztürk, “Avukatların adliyede bile can güvenlikleri kalmamıştır” dedi. 

 

2019 yılında Cengiz G., isimli kişinin icradan satılan arazisini almak için ihaleye girdiğini ve ilk saldırının orada gerçekleştirdiğini belirten Öztürk, yaşananları anlattı. Öztürk, “2019 yılında Cengiz G’ye ait icradan satılacak olan arazisini almak için Adliye mezat salonuna gelmiştik. Burada ‘sen bize ait malı alamazsınız dediler ve beni darp ettiler. O konuda kendilerinden şikayetçi olduk ve bugün (dün) duruşma vardı. Salonun yanındaki koridorda beklerken, Cengiz G.  ‘Senin adın Ali mi diye sordu. Bende evet deyince bana kardeşleri ve oğullarıyla birlikte saldırdılar. Saldırı sırasında dudağım patladı kaşımda açılma meydana geldi. Şikayetçi olduk ancak serbest bırakıldılar” diye konuştu.

 

KORKMAZ:  TAKİPÇİYİZ

 

Gaziantep Baro Başkan Vekili Melihşah Korkmaz ise, “Meslektaşımıza yapılan saldırının takibini yapıyoruz. Savcılık meslektaşımızın görevi nedeniyle saldırıya uğramadığı (BTM ile giderilebilir şekilde yaralama) görüşünde olduğundan ilgili kişiler serbest kalmıştır. Konu hakkında Başsavcılık ile iletişim halindeyiz” dedi. (Leyla Özekşi Polat/gaziantep27.net)