Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Demir istifa etti

GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Demir istifa etti

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Şehmus Demir görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Demir, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yürüttüğü dekanlık görevinden istifa ettiğini söylerken, “Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yürüttüğüm dekanlık görevinden gördüğüm lüzum üzerine istifa etmiş bulunmaktayım. Akademik ve idari kadrodaki mesai arkadaşlarımızın büyük özverisi, çabası ve desteği ile Fakültemiz kurumsallaşmayı, kaliteyi ön planda tutarak birçok alanda ilklere imza attı ve Türkiye genelinde temayüz etti” dedi.

 

GAÜN İlahiyat Fakültesi’nin Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak 3 ayrı dilde basılan “İlahiyat Akademi” dergisinin Türkiye’de ilk ve tek olduğunu dile getiren Demir, “Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde ayrı ayrı basımı yapılan uluslararası, hakemli ve konulu “İlahiyat Akademi” dergimiz, bu yönüyle Türkiye’de ilk ve tek oldu. Fakültemiz öğrenci tercih sıralamasında her geçen yıl sürekli yukarıya doğru çıkarak 2021 yılı itibariyle İlahiyat Fakülteleri arasında 8. sıraya oturdu. Mezunlarımızın öğretmenliğe yerleştirildiği KPSS sınavında 2020 yılı itibariyle fakülte sıralamamız bir puan türünde 6., diğer puan türünde ise 8. oldu. Görev yaptığım süre içerisinde ortak akıl, hakkaniyet ve adalet şiarımız oldu. Fakültemizin başarısının bundan sonra da artarak devam etmesi temennisiyle” ifadelerini kullandı.

 

İSTİFA ETMEK ZORUNDA BIRAKILDI

 

GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Şehmus Demir’in istifa ettiğini açıklamasının ardından GAÜN eski Rektörü Ali Gür ise önemli bir iddia ortaya attı.

 

 

Sosyal medya hesabı üzerinden Demir’in istifasına dair açıklamalarda bulunan Gür, işini iyi yapan, dürüst dekanların bu şekilde istifa etmek zorunda bırakılmasının manidar olduğunu dile getirerek, “Rektör Yardımcısı ve Dekan olarak uzun süre birlikte çalıştığım değerli Hocamızın sürekli Fakültesinin ve üniversitenin gelişimi için büyük gayretler sarfettiğine bizzat şahidim. İşini iyi yapan, dürüst Dekanlarımızın bu şekilde istifa etmek zorunda bırakılması manidardır.” Dedi.

 

8 DEKAN İSTİFA ETTİ

 

GAÜN’de bugüne kadar Havacılık ve Uzay Bilimleri, İlahiyat, Hukuk, iktisadi ve İdari Bilimler, Spor Bilimleri, İslahiye İktisadi ve İdari Bilimleri, Nizip Eğitim, Diş Hekimliği Fakülteleri olmak üzere toplam 8 Dekan istifa etti.