Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

GAÜN'den ''Ne Zaman Sokağa Çıkabilirim'' Uygulaması

GAÜN

Gaziantep Üniversitesi, 'Sokağa çıkabilir miyim' adlı bir uygulama geliştirdi.

Vaka sayısının günlük iki binlere dayandığı, ölüm sayılarının 4 günde 150’ye çıktığı ve vefatların hala artmaya devam ettiği Gaziantep’te umutlar yalnızca alınan yeni tedbirlere kaldı. Tedbirlere uyulursa vaka ve vefat sayıları düşecek, uyulmazsa maalesef Gaziantep’in bu kötü gidişatı böyle devam edecek.

 

Kentte hal böyleyken Gaziantep’in en köklü üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesi koronavirüs salgınına karşı henüz kayda değer bir adım atamadı. Aşı çalışmaları üzerine yoğunlaşılan bu dönemde GAÜN’de böyle bir çalışma yürütülmedi, yürütülmüyor.

 

UYGULAMA GELİŞTİRDİLER

 

Gaziantep Üniversitesi’nin koronavirüs salgınına karşı yürüttüğü en somut çalışma ‘Sokağa çıkabilir miyim’ adlı bir uygulama oldu.

 

http://www1.gantep.edu.tr/~usasmaz/sokagacikabilirmiyim/ adresi üzerinden erişilen uygulama ile vatandaşlar yaşını yazarak hangi günlerde ve hangi saat aralıklarında sokağa çıkabileceklerini öğrenebiliyor.

 

 

‘Sokağa çıkabilir miyim’ adlı uygulama, her ne kadar vatandaşın yararına olan bir uygulama olsa bile aynı vatandaş, üniversitesinden somut aşı ve tedavi çalışmaları yürütmesini de bekliyor. (megahaber27)