GAFSAD Fotoğraf Gösterileri

GAFSAD Fotoğraf Gösterileri

GAFSAD Fotoğraf Gösterileri'nin bu haftaki konuğu Sürrealizm-2 ile Dr. Duygu HIDIROĞLU idi. 2019 yılında yaptığı sunumun 2. sini Sürrealizm-2 ile yine GAFSAD’da 30 Eylül 2021 de sergiledi.

1972 Gaziantep doğumlu olan Dr. Duygu HIDIROĞLU, İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Gaziantep’te tamamlayıp Ankara Gazi Üniversitesinde 1998 yılında tıp eğitimini tamamlayıp işe başlamıştır. Gaziantep’te hizmetini sürdürdüğü esnada kişisel merakı üzerine NLP eğitimlerinim tamamlayıp Gaziantep NLP’ yi kurmuştur. Bu esnada mistisizm ilgisini çekmeye başlamış meditasyonlara başlamış, yoga yapmaya başlamıştır. İçsel gelişim düzeyi fotoğrafa olan merakıyla birleşince SÜRREALİST çalışmalar yapmaya başlamıştır.

 

 

Dr. Duygu HIDIROĞLU: ''2017 yılında bir gün eski fotoğraflarıma bakarken pek çoğunu silmek durumunda kaldım. Yakın tarihli fotoğraflardaki AN’ı hatırlıyordum ama geçmiş fotoğraflardaki AN’ı unutunca fotoğraflar bana son derece duygusuz geldi ve sildim. Fotoğraf çekmeyi de seviyordum bunun üzerine fotoğraf öğrenmek için GAFSAD ‘daki (Gaziantep fotoğraf sanatları derneği) temel eğitim programına katıldım. Fotoğraf çekmeyi tekniğiyle öğrendikten sonra çekim yapmaya başladım. Ancak yine bir sorunum vardı. İnsanların DUYGULARNI yakalamak için habersiz ve doğal poz çekmek gerekiyordu. Ama bu etik değildi. Onaylarını alınca da AN’ı kaçırmış oluyordum. AN’ı yakalamak isteği bende photoshop eğitimine yönlendirdi. Bu arada mistisizm ve varoluşsal yolları da takip ediyordum. Bende hem duyguyu vermek ve mistik mesajları oluşturmak için photoshoptan faydalanarak fotoğraftan kendi resimlerimi yaratarak yeni fotoğraflar yaratmaya başladım. İlk sunumu yine GAFSAD’da 2019 yıında verdiğim sunumun 2. ni yine GAFSAD’da 30 Eylül 2021 de sergiledim.''

 



Anahtar Kelimeler: GAFSAD Fotoğraf Gösterileri