Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş yaşamını yitirdi

Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş yaşamını yitirdi

Eski İçişleri Bakanı ve eski senatör ve CHP milletvekili Hasan Fehmi Güneş, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Hasan Fehmi Güneş’in ölümünü, CHP Grup Toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu duyurdu. Kılıçdaroğlu, “Hasan Fehmi Güneş’i en son Keçiören’de ziyaret etmiştim. Bu sabah haber geldi hayata gözlerini yummuş. Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da sosyal medya hesabında, Güneş için; “Partimizin değerlerinden önceki dönemler milletvekilimiz ve İçişleri Bakanlarımızdan kıymetli ağabeyimiz Hasan Fehmi Güneş’i kaybettik. Ailesine, partimize ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

 

CHP Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir milletvekili Tuncay Özkan ise “Hasan Fehmi Ağabeyin vefatına çok üzüldüm. Yürekli, yiğit bir siyasetçiydi. Faşizmin kanlı ve karanlık oyunlarını bozmak için yeri geldi hayatını ortaya koydu. Yaşamın hakkını verdi. Allah rahmet eylesin. Büyük ailemiz CHP’ye ve sevenlerine sabır diliyorum” açıklamasını yaptı.

 

HASAN FEHMİ GÜNEŞ KİMDİR?

Güneş, Sakarya’da 1934 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Güneş, Nallıhan Cumhuriyet Savcılığı, serbest avukatlık yaptı. Cumhuriyet Senatosu Sakarya üyeliği (1975-1980) ve 18. ve 22. dönem İstanbul milletvekilliği yapan Güneş; Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde 1979 yılında İçişleri Bakanlığı görevinde bulundu. Güneş, evli ve iki çocuk sahibi.(cumhuriyet)