Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Emektar Hemşireler Unutulmadı

Emektar Hemşireler Unutulmadı

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu TİRYAKİ, 25 yılını dolduran Hemşireleri unutmadı.

Hizmette 25 yılı geride bırakmış Hemşirelere, Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde düzenlenen programda Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu TİRYAKİ, Kurum Başkan, Başkan Yardımcıları ve Hastane Yöneticileri tarafından hediyeler verildi.

 

 

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Proje Ofisi tarafından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Organizatörlüğünde Macaristan Çekya, Slovenya, Belçika ve İspanyanın Ortaklar arasında yer aldığı Avrupa Birliği Erasmus KA-203 kapsamında gerçekleştirilen (Trans kültürel Hemşirelik Eğitiminin Yararları konulu “ Better&Effective Nursing Education For İmproving Transculturel Nursing Skills”  Projemiz 2019 yılında başlamış olup halen devam etmektedir.

 

Trans kültürel hemşirelik, özellikle Avrupa’da yükselerek artan kültür farklılıkları sebebiyle farklı kültürel arka planlardan gelen insanlara bakım verme ihtiyacından ortaya çıkmış bir profesyonel hemşireliğin kültür ile ilişkisini konu edinen bir alt dalıdır. Projenin de ana amacı Hemşirelik eğitimi verilen yükseköğrenim programlarında Trans kültürel hemşirelik kavramını kazandırmaya yönelik müfredat konularının derslere eklenmesini sağlamaktır.

 

Bu Proje kapsamında Projenin tanıtımını ve görünülürlüğünü sağlamak adına bazı hediyeler yaptırılarak hizmet yılı esas alınmak kaydı ile Kamu Hastanelerimizde görev yapan Hemşire unvanlı personellere dağıtımı planlanmıştır.

 

Programda konuşan Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu TİRYAKİ “Emektar tüm hemşire personellerimize yıllar boyu verdikleri hizmetten dolayı teşekkür eder bundan sonraki görevlerinde başarılarının devamını temenni eder sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim” dedi.