Elazığ’da deprem oldu...

Elazığ’da deprem oldu...

AFAD verilerine göre merkez üssü Elazığ Merkez olan deprem 5.3 şiddetinde yaşandı. Deprem Adıyaman, Diyarbakır ve Malatya gibi diğer çevre illerden de hissedildi. İşte Elazığ depremi ile ilgili detaylar…

Kandilli Rasathanesi ve AFAD son dakika depremi ile ilgili bilgileri aktardı. 27 Aralık 2020 Pazar günü merkez üssü Elazığ Merkez olan bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 5.3 olarak ölçülürken 09:37’de yaşanan deprem yerin 15 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

 

BAKAN SOYLU'DAN ELAZIĞ DEPREMİ AÇIKLAMASI

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Elazığ'da meydana gelen depremle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Soylu Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Elazığ merkezde saat 09.37'de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Elazığ Valisi Erkaya Yırık şu ifadeleri kullandı: Şu ana kadar ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmada onlara ulaşan olumsuz bir tespit yok. Olumsuz bir tespit olmamakla birlikte ekiplerimizi taramalarını sürüdürüyorlar. Herhangi bir tespit halinde bu durum vatandaşlarımızla paylaşılacak. Bize dünkü depremin ardından uyarı şeklinde bir bilgi yoktu ama burası 24 Ocak’taki depremin ardından hareketli bir bölge. Devletimizin o depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Deprem sırasında arkadaşlarımız AFAD, jandarma, UMKE takiplerini sürdürüyor. Şu ana kadar olumsuz bir kayıt yok. Bir tespit vuku bulursa kamuoyu ile paylaşacağız.



Anahtar Kelimeler: Elazığ’da deprem oldu...