Eczacılar Bu Ülkenin Vatandaşı Değil mi?

Eczacılar Bu Ülkenin Vatandaşı Değil mi?

Eczacılar yıllardır sıkıntı çekiyorlar, bir Eczacımızın dertlerini dinledik... “

Eczaneler 18 ay geriden 90 avans ödemesi olarak, kesintide faizi ile para ödeyerek, 10 katılım payının kimlere ait olduğunu bilmeden ,doğru ödenip ödenmediğini bile bilmeden sağlık hizmeti veriyor. 


Sağlık Bakanına şikayette bulunan Eczacı Esra Sever ‘Sosyo-ekonomik gelir düzeyi, bilgi düzeyi ne olursa olsun insanların  birbirini anladıkları veya kıyasladıkları önemli bir konu gelir düzeyi’ diyerek bir de geçici çözüm önerisinde bulundu. Kıyaslayan, anlamayan, anlamazdan gelen vatandaşa başka nasıl anlatılabilirdi hangi şartlarda hizmet verdiğimiz?

 

Reçetelerimiz incelenmiyor Sayın Bakanım... 18 ay geride incelenme tarihi. İncelenen 18 ay gerideki raporun süresi bitmiş olduğundan iade reçeleri yaptıramamaktan dolayı zarar görüyoruz. Ödenek  kesintisinde kesintiyi faizi ile alıyor SGK. Reçeteyi SGK aksatıyor, zararı biz görüyoruz. Pandemi sürecinde maddi manevi zorluklarımız da sürece eklenince süreci maddi manevi yönetmek zorlaştı. Kısacası Gaziantep Eczacıları olarak reçetelerimizin hemen incelenmesini rica ediyoruz. Paramızı sermayemizi sağlığımızı canımızı  ortaya koyarak yönetiyoruz süreci. Ben de bu ülkenin vatandaşıyım. Hangi kurum 18 ay geriden 90 avans ödemeli çalışıyor? Hangi kurum çalışanı maaşının 10  tutarının kontrolünü yapacak bir döküman alamıyor? Katılım paylarının (10) doğru yatıp yatmadığı ile ilgili kontrol edilmek üzere döküman alamıyoruz. Medulla üzerinden görünen tutar 10 asla hiç bir ay tam miktarda yatmıyor , 15 yıldır. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?

 

Bizim mesleki yeminimiz var

Eczanelerimiz de en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz.

Gaziantep eczaneleri 18 ay geriden avans ödemesi alarak bu şartlarda bile hizmete devam ediyor.

Peki ya siz bu pandemide 18 aylık maaşınızı devlete verip 90 avans ödemeyi kabul eder miydiniz?

Eczanelere dil uzatan Eczacı ve teknisyenleri suçlayıcı, manevi ve fiziksel saldırgan davranan her vatandaşı; 18 ay geriden avans ödemeli maaş alma sistemine davet ediyorum.


Eczacı Esra Sever