Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Dr.Hatice Belgin İKİDAĞ Defa Life Hastanesinde Hasta Kabulüne başlamıştır.

Dr.Hatice Belgin İKİDAĞ Defa Life Hastanesinde Hasta Kabulüne başlamıştır.

Dr.Hatice Belgin İKİDAĞ,1973 yılında İskenderun’da doğdu.1996 yılınsa Çukurova Tıp Fakültesinden mezun olan. Dr.İkidağ,1996-1997 yılları arasında Şırnak’ta mecburi hizmetini yaptı.2001 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde Göğüs Hastalıkları Uzmanlığını tamamlayan  ve uzun yıllar özel hastane deneyimi kazanan  Dr.İKİDAĞ , evli ve 3 çocuk annesidir.

 

 

Göğüs hastalıkları akciğer ve solunum sistemi hastalıkları ile ilgilenen ana bilim dalıdır.

 

Solunum sistemine ait şikayetleri olan hastaların teşhis ve tedavisinin yapıldığı bölümde astım, bronşit, akciğer embolisi, alerjik hastalıklar, uyku esnasında gelişen solunum bozuklukları, tüberküloz, zatürre, kronik obstüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve sigara bağımlılığı ile bunu bağlı olarak gelişen hastalıklar  tedavi edilmektedir.

 

Defa Life Hastanesi Göğüs hastalıkları Kliniğimizde; hastalıkların tanı ve tedavisinde gerekli hallerde laboratuvar  testleri, ileri radyolojik görüntüleme tetkikleri, solunum  fonksiyon testleri, alerji testleri gibi pek çok farklı tanı yöntemi kullanılır. Öte yandan solunum nedeniyle gelişen uyku bozukluklarının teşhis ve tedavisi için uyku laboratuvarı ve çeşitli hastalıkların tanısında ileri seviye görüntüleme hizmetlerinin sunulduğu bronkoskopi ünitesi de bölümümüzde kullanılmaktadır.