Dr. Yılmazkaya: Kanser hastaları ölüme mi terkediliyor?

Dr. Yılmazkaya: Kanser hastaları ölüme mi terkediliyor?

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep’in en önemli sorunlarından biri olan sağlık konularıyla ilgili iddiaları gündeme getirdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep’in en önemli sorunlarından biri olan sağlık konularıyla ilgili iddiaları gündeme getirdi.

 

“Bölgemizin birçok sorunu var” diyen Yılmazkaya yaptığı açıklamada, “Gaziantep’in birinci önceliği olan sağlıkla ilgili sorunlara Bakanlığın acilen bir çözüm bulması gerektiğini” ifade etti.

 

Yılmazkaya, “Şahinbey Araştırma Hastanesinin bünyesinde olan ve 2 yıl kapalı kaldıktan sonra yeniden hizmet vermeye başlayan Kemik İliği Nakil Merkezinde neler oluyor Sayın Bakan? Kanser hastaları ölüme mi terkediliyor? Burada tedavi gören kanser hastalar neden Antalya, Kayseri, Malatya gibi illere gönderilmekte?” gibi önemli sorunlara cevap arıyor!

 

Şahinbey Araştırma Hastanesinin bünyesinde olan Kemik İliği Nakil Merkezini gündeme taşıyan Yılmazkaya, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’nın cevaplaması için verdiği soru önergesinde; Gaziantep’te yol parası bile bulmayan dar gelirli insanların, Şahinbey Araştırma Hastanesinin yönetiminden kaynaklı problemler yüzünden “tedavileri aksamakta ve ölüme terk edilmektedir” iddialarla ilgili bir inceleme yapacak mısınız?” diye Bakanlığa sordu.

 

Antep Halkını Neden Cezalandırıyorsunuz?

 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, “Türkiye'de en fazla vergiyi veren illerin başında gelen Gaziantep, en fazla üretim yapan İllerden biri. Ama Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayan lokomotif ilimiz maalesef hak ettiği değeri görememektedir. Birçok sorunla boğuşan kentimiz sağlık alanında da yeterli katkıyı görememektedir. Antep halkının fedakarlığına rağmen neden cezalandırıldığını anlamış değilim..!” ifadelerini kullandı.

 

Şahinbey Araştırma Hastanesinin bünyesinde olan Kemik İliği Nakil Merkeziyle ilgili iddiaları gündeme getiren Yılmazkaya, Şahinbey Araştırma Hastanesinin bünyesinde olan ve 2 yıl kapalı kaldıktan sonra yeniden hizmet vermeye başlayan Kemik İliği Nakil Merkezinin, hastane yönetiminin iç çekişmesi nedeniyle yeniden kapandığı ve burada tedavi gören kanser hastalarının Antalya, Kayseri, Malatya gibi illere gönderildiği iddialarını Sağlık Bakanına sordu.

 

Hasta yakınlarının konuyla ilgili şikâyetlerini değerlendiren Yılmazkaya, Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunarak, zor durumda kalan hasta ve hasta yakınlarının yaşadıkları bu mağduriyetlerin çözüme kavuşturulasını istedi.

 

Gaziantep’in Sağlık Sorunlarına Acil Çözüm!

 

Yılmazkaya, Gaziantep’te yol parası bile bulmayan dar gelirli insanların, hastane yönetiminden kaynaklı problemler yüzünden “tedavileri aksamakta ve ölüme terk edilmektedir” iddialarla ilgili Bakanlığın şikayetlerle ilgili bir inceleme yapmasını istedi.

 

5 tane hemşirenin görevlendirmesi yapılarak hizmet verebilecek olan bu merkezin gerekli personel ihtiyacının karşılanması adına bir çalışma yapılmasını isteyen Yılmakaya, Şahinbey Araştırma Hastanesi Kemik İliği Nakil Merkezinin dışında bölgede sadece Malatya’da bulunan ilik merkezinin basit kısır çekişmelere mahal vermeden çözümü konusunda Sağlık Bakanlığının devreye girmesini istedi.

 

 

BİR HASTA BİLE ŞEHİR DIŞINA GİTMEYECEK

 

Gaziantep’i Ortadoğu’nun sağlık üssü haline getirmek isteyen Gaziantep Üniversitesi sağlık yatırımlarında atağa geçti. Yıl sonuna kadar Çocuk Hastanesi, Böbrek Nakil Merkezi ve Onkoloji Hastanesinin ek binasının açılışı yapılacak, Acil Yanık ve Travma Merkezinin de temeli atılacak.

 

Gaziantep Üniversitesi ( GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Ay Medya Grubu ekibine, yaptığı ve yapacağı projeleri anlattı. Şu anda kampus içerisinde sessiz sedasız 3 hastanenin inşaat ve tefrişinin sürdüğünü söyleyen Prof. Özaydın, “Sayın Cumhurbaşkanımız Gaziantep’e geldiğinde, tensip buyururlarsa, 3 hastanemizin açılışını ve bir diğer hastanenin de temelini birlikte atmak istiyorum. Bu şehirden bir hasta bile tedavi için başka şehre gitmemeli. Amacımız budur” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN İLK BÖBREK NAKİL MERKEZİ

 

Ay Medya Grubu ekibine devam eden ve planlanan projeleri hakkında bilgiler veren GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, hafif sitemkar sözlerle, GAÜN’ün ülkemizin en özel ve aktif üniversitelerinden birisi olduğunu ve Gaziantep’in üniversitesinden daha fazla yararlanması gerektiğini ifade ederek, “Bakın biz kampüs içerisinde ve dışarısında durmaksızın yeni projeler üretiyor, projeleri hayata geçiriyor oturup o projeyi izlemek yerine hemen başka bir projemizin inşasına geçiyoruz. Neredeyse tamamını, devletimizin kasasından para çıkarmadan, kendi kaynaklarımızla finanse ettiğimiz 3 hastanemiz bitmek üzere. Bunlardan bir tanesi Böbrek Nakil Merkezi. Tıp Fakültesi’nin hemen arkasındaki alanda yer alan 250 yataklı Çocuk Hastanesinin yanına Böbrek Nakil Merkezi yapıyoruz. İkisi de bitmek üzere. Çocuk Hastanemiz bittiğinde, ana binamızdaki çocuk ünitelerini oraya taşıyacağız. Çocuk bölümünden boşalan yere de Onkoloji Hastanemizin Medikal Onkoloji ile ilgili birimleri taşınacaktır. Ayrıca, daha önce yapılan ve müteahhidin yarım bırakıp gittiği bir binamız vardı. O binayı bitirip tefriş ediyoruz. Bu binamızın bir bölümü ilaç deposu, kalan kısmı ise yine Onkoloji Hastanemizin bir bölümü olarak hizmet verecek olan Tomo-terapi’ye ayrılacak. Birçok engeli aşarak  Tomo-terapiyi üniversitemize kazandırıyoruz. Ben din, tarih, coğrafyayı bilirim. Bir de ekonomi bilirim. Bu yatırım ve kazanımların hepsini kendi imkanlarımızla, devletimize yük olmadan yapıyoruz. Bu üç hastaneyi bu yıl hizmete alacağız.” dedi.

 

TEDAVİ İÇİN TEŞHİS, TEŞHİS İÇİN HASTANIN HİKAYESİNİ BİLMEK GEREKLİ

 

İşlerini yaparken bilgiden ve bilenden yararlanmanın önemine değinen Prof. Özaydın, “Tedavi için önce teşhis, teşhis için ise hastanın hikayesini bilmek ve anlamak gerekli. Biz göreve geldiğimizden itibaren bu düstur ile hareket ettik. Ben namaz kıldırmayı bilirim. Ama daha iyi bir imam varsa, müezzinliğe geçerim. Daha iyi müezzin de varsa, cemaatin arasına katılırım. Bilgiden yararlanmak ve bilene saygı duymak bunu gerektirir. Ben Gaziantep’e diyorum ki, ‘Bakın burada ülkenin en iyi, en aktif, en çalışkan akademik kadrolarını barındıran büyük bir üniversite var. GAÜN. Bu üniversiteden yararlanın. Ben nasıl ki kendi kadromdan, imkanlarımdan yararlanıp, başarılı işler yapmaya çalışıyorsam, siz de bizden yararlanın. Ben bu kentin ortak aklının hep söylediği ‘Gaziantep bölgenin sağlık üssü olacak, sağlık turizminin merkezi olacak’ sözlerini hayata geçirmek için çalışıyorum. Böbrek Nakil Merkezimiz Türkiye’de bir ilk olacak. Gaziantep’e sağlık sektöründen de hak ettiği para girecektir. Çocuk hastanemiz, ek Onkoloji hastanemiz ve Tomo-terapi birimimiz çok önemli. Ve son olarak da bu yıl Acil Yanık ve Travma hastanemizin temelini atacağız. Bunlardan ilk üçü bu yıl açılacak. Acil Yanık ve Travma Hastanemizi de dönemimiz sona ermeden açacağız. Bunlar sağlık projelerimiz. Devamı da gelecek. İddialı konuşuyorum, hedefimiz Gaziantep’ten başka şehir ve ülkelere bir tane bile hastanın gitmemesidir. Biz CİMER’e hakkında teşekkür dilekçeleri yazılan bir kurumuz. Ve her şeyi kendi imkan ve kadrolarımızla yapmak için özel çaba gösteriyoruz. İnşaat yapmak yerine, var olan bazıları atıl duran binaları değerlendiriyoruz. Böylece projelerimizi çok hızlı ve ucuz maliyetle gerçekleştiriyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

HOCALIĞI ASLA BIRAKMAM

 

Eleştirilere kızmadığını, işine baktığını belirten Rektör Özaydın, “Ben siyasal bilgiler okudum. İşime bakıyorum. Çünkü kendimi biliyorum. Beni eleştirdikleri konularda ben öğrencilere ders veriyorum. 5 kitap yazdım. 6.’sı yolda. Yalanın doğrudan daha önde gittiğini biliyorum. Doğrunun ne olduğunu da biliyorum. 4 hastane sadece sağlık projelerimiz. Bitmek üzere olan, süren, başlayacak olan ya da proje aşamasında onlarca çalışmamız var. Pek çoğu Türkiye’de ilk olacak. Zamanı geldiğinde hepsini teker teker açıklayacağız. Öyle projeler ki, baktığınızda yapımı yıllarca sürer, çok para gider dersiniz. Ama biz kendimizin ve arkadaşlarımızın uzmanlığını maksimum düzeyde kullanıyoruz. Her projeyi en uygun yer, zaman ve koşullarda uygulayarak müthiş tasarruflar ve düşük maliyet kazanımları elde ediyoruz. 50 bin sınırına dayanan öğrenci sayısıyla üniversitemizi her zaman başarılarıyla ve projeleriyle konuşulan bir kurum yapmak istiyoruz. Bu kente entegre olmak, kentin ortak aklının parçası olmak misyonu ile hareket ediyoruz. Başarmaya çok yakınız. Göreceksiniz başaracağız. GAÜN imza attığı her iş ile adından pozitif anlamda söz ettirecek.” Cümleleriyle gelecek projelerin de ip uçlarını verdi.(gaziantepgunes.com)