Dr. Şuayip Birinci HIMMS FUTURE50 listesine seçildi

Dr. Şuayip Birinci HIMMS FUTURE50 listesine seçildi

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayıp Birinci, kar kamacı gütmeyen bir kurum olan HIMSS Future50 topluluğu tarafından ödüllendirildi.

Covid-19 pandemisi ile mücadele ederken dijital çözümleri etkili bir şekilde kullanan ülkemiz, çeşitli kurum ve kuruluşların takdirini toplamaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Hayat Eve Sığar(HES) ve FİTAS‘ın, 15. eTR Ödüllerine layık görüldüğünü duyurmuştuk.

 

Şimdi ise dünya çapında dijital sağlığa önemli katkılarda bulunan kurumları kutlayan ve birbirine bağlayan HIMMS, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı DrŞuayıp Birinci‘yi Hükümet Liderleri listesine dahil etti.

 

Sağlık Bakanlığı dijitale ayak uyduruyor

Müjdeyi Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı DrŞuayıp Birinci, resmi Twitter hesabında paylaştı. HIMMS FUTURE50’ye seçilmekten gurur duyduğunu belirten Birinci, 2021 yılında dünya sağlığına liderlik eden 50 isimden biri seçildi. Hükümet Liderleri kategorisinde yer alan Bakan Yardımcısının ismi, ABD, İspanya, Danimarka ve İskoçya gibi ülkelerin önemli isimlerinin yanında yer aldı.

 

 

Kar amacı gütmeyen bir kurum olan HIMSS Future50 topluluğu, dünya çapında dijital sağlığa önemli katkılarda bulunan üst düzey dijital sağlık liderlerini birbirine bağlamayı amaçlıyor. Topluluğun üyeleri yerel ve bölgesel ihtiyaçları ele alarak, sağlık sorunlarının üstesinden gelmek için HIMSS ve küresel sağlık organizasyonlarıyla çalışıyor.

 

DrŞuayıp Birinci‘nin ödül aldığı Hükümet Liderleri kategorisinin tanımında ise “Bu liderler kamu hizmeti için çalışmakta, sağlık politikalarının geliştirilmesinde ve uygulanmasına önemli katkılarda bulunmaktadır ve kamu sağlık sektöründe bilgi ve teknolojiyi kullanarak sonuç vermeye ve değişime yön vermeye yardımcı olmaktadır.” ifadeleri kullanılıyor.(shiftdelete.net)