Dr. Nilüfer Özyurt vefat etmiştir...

Dr. Nilüfer Özyurt vefat etmiştir...

Gaziantep’in ilk kadın doktorlarından çok sevilen sayılan değerli bir Hocamızı Dr Nilüfer Özyurt hanımefendiyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI 

 

Prof. Dr. Ayşe Binnur ÖZYURT’ un ve Eczacı Gülsün Dilek Özyurt’un annesi Dr. Nilüfer ÖZYURT vefat etmiştir. Cenazesi 28.08.2021 Cumartesi günü öğle namazı sonrası Bahaeddin Nakıpoğlu camiden kaldırılacaktır

2012 yılı 14 Mart tıp bayramında ziyaret ederek uzun sohbetler keyifli zamanlar geçirmiştik , hanımefendiliği gibi son derece bilgili zarif bir doktor olarak hafızalarımızda anılarımızda yer alacak.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun...  

 

Dr Nilüfer (Güzel) Özyurt İle yapılan 14 Mart 2012 deki röportaj 

Hayatım Cumhuriyetin ilk yıllarını görmekten, bir devrin başlangıcına tanık olmaktan izler taşır. Bugünlere göre oldukça meşakkatli zamanlarda ailemin desteği ile okuyarak, 1954 yılında Ankara Tıp Fakültesinden mezun oldum ve doğduğum şehre hizmet vermek üzere Gaziantep’e döndüm. Hastalarımın saygı ve güvenini kazanarak 43 yıl mesleğimi icra ettim. Ayrıca belediye ve milli eğitime bağlı kurumlarda hekimlik, yöneticilik ve eğitimcilik görevleri üstlendim. Bir siyasi partinin kadınlar kolu başkanlığını yürüttüm. Rahmetli eşim Dr. Mustafa Özyurt’la birlikte iki ilköğretim ve bir Anadolu Lisesi yaptırarak,  Türk gençlerinin eğitimine destek sağlamayı görev bildik. Gaziantepli ilk bayan hekim olarak hizmetlerimle ve üstlendiğim rollerle bu şehrin genç kızları için örnek olduğumu zannediyorum. 
Bugün 14 Mart Tıp bayramı vesilesi ile Gaziantep-Kilis Tabipler Odası’nın ziyaretlerinden onur duydum. Mesleğimizi geleceğe taşıyan genç kuşağın usta hekimliklerinin yanı sıra gösterdikleri vefa örneği ile duygulandım. Bir hekimin emekli olması zordur, gönlüm hala o günleri anmakla geçiyor. Başkan Dr. Lütfü Bay, yönetim kurulu üyesi Dr. Hamza Ağca , Sağlık Dünyası Dergisi sahibi Ali Rıza Torun beye ve ekiplerine ziyaretleri ve o günlerden bahsettiğimiz güzel sohbetleri için teşekkür ederim. İnsanlar geçici, bıraktıkları izler kalıcıdır diye düşünüyorum. Ömrüm yettiğince bu vatana, millete hizmet etmeye severek devam edeceğim.