Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Dr. Mehmet Suat Fesli hayatını kaybetmiştir.

Dr. Mehmet Suat Fesli hayatını kaybetmiştir.

Dr. Mehmet Suat Fesli geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir.

Dr. Mehmet Suat Fesli geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir.  Defin işlemleri yarın ikindi namazını müteakip Şireci Camiinde gerçekleşecektir. 
 


Sağlık Dünyası olarak, Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin...

 

 

MEKANIN CENNET OLSUN SUAT FESLİ

Suat Fesli kimdir?

Suat Fesli 1945 yılında Gaziantep’te doğdu. Akyol Gençlik ve Şehreküstü takımlarında forma giydi. 1961 yılında başladığı futbol hayatını askere gidene kadar sürdürdü. Gaziantep genç karmalarında forma giydi. Ekmekçi lakabı ile tanınan Suat Fesli, ilerlemiş yaşına rağmen hala halı sahalarda futbol oynamaya devam ediyor. 

Gaziantep’in Akyol Gençlik ve Şehreküstü takımlarında yızdızlaşan futbolcusu Suat Fesli, futbolun cefasını çekenlerden birisi.  Fesli sert futbolu ve baba mesleği nedeniyle Ekmekçi lakabını aldı. 

EKMEKÇİ LAKABINI NEREDEN ALDI?
Suat Fesli’nin babası ekmekçilik yapıyordu. Kendisi de futbolu çok sert oynayan bir futbolcuydu. Maçlardaki sert futbolunu görenler, “Ekmekçiye bak” derlerdi. O günlerde Ekmekçi lakabını aldı Fesli. O günden sonra da hep Ekmekçi lakabı ile tanındı. 

SAFFET TÜRKER’İN KOLUNU KIRDI
Suat Fesli, o kadar yetenekli birf utbolcuydu ki, genç karmaların da değişmez oyuncularındandı. Bir maçta Saffet Türker ile rakip olarak oynuyorlardı. Genç karmalar için Gaziantep karması dışarı gidecekti. 
Tam o maçtan önce Saffet Türker ile bir ikili mücadeleye girdi. O mücadelede Saffet’in kolu kırıldı. Bu nedenle genç karmalara da gidemedi. 
O maç çok etkiledi Suat Fesli’yi. Arkadaşının kolunun kırılmasına sebep olmakla kalmamış, onun genç karmaya gitmesinin de önüne geçmişti. O anı hayatı boyunca unutamadı Suat Fesli. 

UNUTAMADAĞI MAÇLAR
Suat Fesli, başarılarla dolu futbolculuk hayatında unutulmaz maçları da geride bıraktı. Özellikle Galatasaray ve Deniz gücü ile oynadıkları maçlar hayatında bambaşka bir yere sahipti Suat Fesli’nin.
Türkiye’nin tanıdığı ünlü isimlerle futbol oynama şansı yakaladı. Gaziantep’te profesyonel lig yoktu o dönemlerde. Eğer imkanları olsa, büyük bir takıma gidecek kadar yeteneği vardı Fesli’nin. 

FUTBOL AŞKI ACIYI HİSSETTİRMEZDİ
O yıllarda tüm futbolcuların en büyük sorunu malzeme yetersizliği ve kötü sahalardı. Suat Fesli de çok cefalar çekmişti futbol uğruna. 
Ancak içindeki futbol aşkı o kadar büyüktü ki, gözüne gelmezdi hiç bir şey. Suat Fesli: “Oynadığımız her maç sonrası ayaklarımız kanlar içinde kalırdı. Yine bir maçtaydık. Çok iddialı bir karşılaşmaydı. 
Kendimizi çok kaptırmıştık. Neyse maç bitti ve soyunma odalarına gittik. Ayakkabımı çıkardığımda gözlerime inanamadım. 
Ayakkabının çivisi çıkmış ve ayağıma saplanmıştı. Her taraf kan revan içindeydi. Ancak içimdeki futbol aşkı ve maç sonrası yaptığımız kritik o acıyı aklıma bile getirmemişti. Akşam eve gittiğimde gerçek acıyı çektim” diye anlatırken dahi o dönemde futbolcu olmanın ne kadar sevda işi olduğunu gözler önüne seriyordu. 

ZORLUKLARA GÖĞÜS GERDİ
O dönemlerde futbolcu olmak çok zordu. Aile engeli bir yandan, maddi imkansızlıklar bir yandan futbolun önünde bir dağ gibi dururdu. 
Futbolculuk fedakarlık isterdi. Suat Fesli de bu fedakarlığı fazlasıyla gösterenlerden. Tek kuruş para almasa da futbolu bırakmadı. Zorluklara göğüs gerdi ve futbolcu olmayı başardı. Efsane futbolcular arasına girdi. Suat Fesli hocamız  kalp krizi geçirerek aramızdan ayrıldı.