Doktor Öldürürüm Cezaevine Girerim'!

Doktor Öldürürüm Cezaevine Girerim

Sağlık çalışanlarına karşı uygulanan sözlü ve fiziksel şiddet örneklerine bir yenisi daha eklendi.

Sağlık çalışanlarına karşı uygulanan sözlü ve fiziksel şiddet örneklerine bir yenisi daha eklendi. Sağlık Bakanlığı iletişim hattından randevu alamadığını ve bu nedenle dişini tedavi ettiremediğini iddia eden hasta, hastanedeki doktora tehditler savurdu.

 

Doktor kendisine bakmazsa öldüreceğini ve hastaneye silahla geleceğini iddia eden hasta sözlerine şu ifadeler ile devam etti:

 

“Doktor Öldürürüm Cezaevine Girerim”

 

“2 Buçuk aydır 182 üzerinden Diş Hastanesinden randevu alamıyorum. Diş ağrımdan yatamıyorum. Doktor öldürürüm cezaevine girerim. İnsanda başka çare bulamadım. Giderim doktor Bana bakmazsa öldürürüm. Silahla Hastaneye gideceğim. Randevum yok.”(saglikpersonelihaber.net)

 

 

 

Vicdanın bittiği yer.

182 MHRS randevu sistemi Sağlık Bakanlığı’ na bağlı resmi randevu sistemidir. Doktorların ( hele Diş Hekimlerinin) kaç tane hasta bakayım diye sayı belirleme lüksü yoktur, bakabileceğinin çok üstünde sayıda hasta randevusu verilir sistem tarafından.

Randevusu dolu ise doktor yoğundur. Keyfi olarak hasta bakmıyor değil, mesaisi doludur. Tek hastası sen değilsin o doktorun.

15 gün sonrasına kadar MHRS cetveli planlanır, doktor keyfi izin alamaz.

Önemli bir mazereti varsa zar zor izin verilir.

Hastalığı var bu işin. ( hele şu devirde patır patır koronavirüse yakalanıyor bütün sağlıkçılar)

Böyle bir durumda hastası diğer hekimlere dağıtılır.

Dışardan bakana hava hoş. Gel de içinde ol bu işin o zaman göreyim seni.

Yıne de sistemin açmazının hesabını doktordan sormaya çalışmak; hele hele öldürmeye niyetlenmek nasıl bir vicdanın ürünüdür?

Çoğu ihtisas dallarında SGK’nın özelle anlaşması var, diş hastalıkları için bu yok. SGK kapsamında yalnızca kamuda hizmet veriliyor. Özel kliniklere de kendi paranla gideceksin. Sadece kamu kaynaklarıyla bu iş yürür mü? Yürümüyor işte.

Arabası bozulan tamirciye gider, parasını verir. Telefonu eskiyen borca girer telefonunu alır.

Lokantaya gitsen bir öğünde yiyeceğin yemek parasını, pastahaneye gitsen bir seferde vereceğin parayı, kuaföre gitsen bir saç yapımı için vereceğin parayı, sigaraya harcadığın parayı ... .... kısaca hayatının her alanında verdiğin ve vereceğin parayı hesapla, diş sağlığı için sadece kamuya mı mahkumsun?

Özele de gitmek için hiç mi para ayıramazsın?

Ayıramıyorsan bu kimin suçu?

İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?

“ Ben bunu yazacağım ama suçlu duruma düşermiyim? Benden hesap sorarlar mı? “ diye bir çekincesi de yok bu yaratığın. Kim cesaret veriyor böylelerine?

Dahası hesap soruldu mu bu mahluktan?

Bu ve bunun gibi düşünen herkesi Allah bildiği gibi yapsın inşallah.

Dt. Aziz Zafer Tekin