Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Doğanın Armağanı Ödüllü Mucize İksir SIDYMA

Doğanın Armağanı Ödüllü Mucize İksir SIDYMA

Sağlık segmentinde aldığı ödüllerle ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Sidyma, Türkiye’nin en yüksek polifenollü zeytinyağını üretiyor.

Sağlık segmentinde aldığı ödüllerle ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Sidyma, Türkiye’nin en yüksek polifenollü zeytinyağını üretiyor. Sağlığımıza sunduğu olumlu katkılarla dikkat çeken polifenol, kanser, Alzheimer ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkların önlenmesine destek olurken, kalp sağlığının korunmasına ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı oluyor.

 

Londra Uluslararası Zeytinyağı Yarışması (LIOOC), Olympia Uluslararası Sağlık ve Beslenme Yarışması, NYIOOC New York Zeytinyağı Yarışması ve Japonya Zeytinyağı Ödülleri gibi (JOOP)sağlık segmentinde birçok uluslararası ödülde ‘Altın Madalya’ sahibi olan Sidyma, ülkemizi uluslararası arenada gururla temsil ediyor.

 

Dünya genelindeki başarılarının yanı sıra bu yıl Zeytindostu Derneği’nin 13’üncüsünü düzenlediği Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda Türkiye’nin en kaliteli dört zeytinyağından biri seçilen Sidyma, yarışmada ‘Premium’ dereceyle ödüllendirildi.

 

Sidyma, Egeden Doğal Tarım Ürünleri tarafından üretilen, Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı, Food and Drug Administration (FDA) kayıtlı, Türkiye’nin ilk ve tek 1000 mg/kg üstünde polifenol oranına sahip, besin takviyesi olmasının yanı sıra 1430mg/kg’lık polifenol değeriyle de ön planda.

 

Avrupa Birliği 432/2012 regülasyonuna göre içeriğinde kilogram başına 250 miligram polifenol bulunan zeytinyağlarının günde 20 gram tüketimi, insan vücudundaki kan lipitlerini oksidatif stresten koruduğu belirtiliyor. Sidyma’nın içinde bulunan polifenollerin, önerilen günlük tüketime oranla 6 kat daha yüksek olması dikkat çekiyor.

 

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bilgi kurulan ve bu bölgeye has zeytinlerden elde edilen Türkiye’nin en yüksek polifenol içerikli zeytinyağının uluslararası arenada da tanıtılmasını hedefleyen Sidyma, analiz raporlarını dünyaca kabul gören ve akredite edilmiş Atina Üniversitesi’nden aldı. Bu değerlerle bugüne kadar bu topraklarda elde edilmiş en üst seviyeye ulaşan Sidyma’nın ayrıca Dünya Zeytinyağı Konseyi’nce akredite Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarı onaylı 1006 mg/kg ve 1037 mg/kg ölçülerinde analiz raporları da bulunuyor.

 

Polifenol Mucizesi Sidyma

Adını, tarihi M.Ö. 1’inci yüzyıldan daha da geriye giden Fethiye’deki antik kentten alan Sidyma, geliştirdiği yüksek polifenollü zeytinyağı ürünüyle sağlıklı yaşam tarzına yeni bir bakış açısı getiriyor. Mevsimsel değişiklerle etkilenen bağışıklık sisteminin dengelenmesine yardımcı olan inovatif ürün, Covid-19 salgını ile mücadele ettiğimiz bugünlerde sağlığımızın pozitif yönde destekçisi oluyor. Zeytinyağı polifenollerinin, daha dengeli ve sağlıklı bir yasam tarzına olumlu yönde destekçisi olduğu tıp uzmanları tarafından belirtiliyor.

 

Doğal formülünde bulunan güçlü içerikleri sayesinde düzenli bir şekilde kullanıldığında ilk 15 gün içerisinde nefes darlığı, reflü şikayetleri ve ağız kokusu gibi sağlık problemlerinin tedavisinde destekleyici bir besin takviyesi olarak ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra safra kesesinin temizlenme sürecine de yardımcı olan polifenol mucizesi;deride canlanma ve esneklik görünümünün artmasına katkıda bulunarak kabızlığın engellenmesi için maksimum seviyede koruma sağlıyor. Sindirim, solunum ve dolaşım sisteminin dengelenmesine ve vücudun normal fonksiyonlarını korunmasında da görev alıyor.

 

Yapılan klinlik çalışmalarda, zeytinyağı polifenolleri ise Alzheimer, kanser, kalp, damar, kolestrol ve şeker rahatsızlıklarında da doğal destek olarak yararlanılabiliyor.

 

Sidyma Hakkında:

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Mayıs 2017 yılında kurulan Sidyma, bu bölgeye has zeytinlerden elde edilen, sağlık açısından çok değerli olduğu çeşitli klinik ve bilimsel araştırmalarla desteklenmiş yüksek polifenollü zeytinyağının üretilmesini ve tüm dünyaya tanıtılmasını amaçlıyor.

Mucize olarak adlandırılan ve fenolik bileşenleri açısından son derece zengin olan, Güney Ege Bölgesi’nin Dilmit, Memecik ve Delice türü zeytinlerinden üretilen Sidyma, yüksek polifenollü zeytin ağaçlarının, bölgedeki yağış, rakım ve diğer benzer faktörler baz alınarak, doğal ortamlarından özen ile toplanılan zeytinlerden üretiyor. Polifenol, vitamin ve minerallere ve özel toplanma ve sıkım yöntemleriyle, yüksek polifenol içeriğinin kaybolmasına izin verilmeden zeytinlere 4 ila 6 saat içerisinde 17 derece veya altında soğuk sıkım işlemi uygulanıyor. Diğer üreticilerin üretim aşamasındaki, yemek ve salatalık zeytinyağı 4-8 kg zeytinden 1 litre oranında elde edilirken, Sidyma yağlarında 35-40 kg zeytinden 1 litre yüksek polifenol içeren zeytinyağı elde ediliyor. Sıkım sırasında kullanılan özel yöntemler sayesinde fenoller yağın içine hapsediliyor.

1430 mg/kg polifenol değerine sahip Sidyma, analiz raporunu dünyaca kabul gören ve akredite edilmiş Atina Üniversitesi’nden aldı. Benzer şekilde Sidyma’nın Dünya Zeytinyağı Konseyi’nce akredite, Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarı onaylı 1006 mg/kg ve 1037 mg/kg ölçülerinde analiz raporları da bulunuyor.