Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Diyarbakır'da görev yapan diş hekimi koronavirüse yenildi

Diyarbakır

Diyarbakır'da görevli diş hekimi Ferhat Alabalık, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da Diclekent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görev yapan diş hekimi Dt. Ferhat Alabalık koronavirüse yenildi.Türkiye Tabipleri Birliği ve Diyarbakır Tabip Odası Dt. Ferhat Alabalık'ın ailesine ve sağlık camiasına baş sağlığı mesajı yayınladı.

 

Diyarbakır’da koronavirüse (Kovid-19) yakalanan Diş Hekimi Ferat Alabalık, dün yaşamını yitirdi. Alabalık’ın cenazesi, Silvan ilçesine götürülerek Kurdika (Tezgeçer) Mahallesi’nde toprağa verildi.

 

Diyarbakır Diş Hekimleri Birliği de Alabalık’ı anmak için basın açıklaması düzenledi. Kayapınar ilçesindeki Diclekent Dış Polikliniği önündeki açıklamaya, sağlık örgütü temsilcileri katıldı. Anmada, “Dış hekimi Ferat Alabalık’ı unutmayacağız. Sevgi ve saygıyla” yazılı pankart açıldı.

 

Saygı duruşundan sonra açıklama yapan Diş Hekimleri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ali İhsan Güney, 2 yıldır devam eden koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin en acı gününü yaşadıklarını belirterek, “Aynı hastanede çalıştığım, özverisine hepimizin şahit olduğu çok değerli bir meslektaşımız olan Ferhat hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsü ve hüznü içerisindeyiz. Pandeminin başından bu yana en ön saflarda canla başla mücadele eden, gece-gündüz demeden gerek hastanede gerek sahada onurlu bir mücadelenin içinde olan sağlık emekçilerinden biriydi Ferhat hocamız” dedi.

 

TALEPLERİ DİKKATE ALIN

Güney, pandemiyle mücadelede büyük oranda filyasyon için geçici görevlendirilen meslektaşları dışında, hastanede az sayıda kalan hekimlerin ve sağlık emekçilerinin talepleri dikkate alınmadan çalışma koşullarının hazırlandığı ve artan iş yükünün az sayıda hekimle çözülmeye çalışıldığını ifade etti. Güney, sağlık emekçilerin taleplerinin dikkate alınmasını istedi.

 

‘İSMİ POLİKLİNİLİĞE VERİLSİN’   

Ferhat Alabalık isminin çalıştığı Diclekent Diş Polikliniğine verilmesini talep eden Güney, “Mücadelesi, çalışması ve özverisi ile her zaman anılarımızda yer alacak olan değerli üyemiz ve sevgili meslektaşımız Ferhat Alabalık hocamızı saygıyla ve minnetle anıyoruz” dedi.

 

SAYI 447’YE ULAŞTI

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Halis Yerlikaya ise Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısının 447’ye ulaştığını belirterek, “Pandemi hala bir meslek hastalığı sayılmıyor. Algılar üzerinden değil bilimsel verilerle pandemi yönetilseydi, biz bu kadar büyük bedeller ödemeyebilirdik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sağlık emekçileri Diclekent Diş Polikliniği’ne geçerek Alabalık’ın çalışma masasına çiçek bıraktı.