Diş Hekimleri Odasından Şehitkamil ADSM Hekimlerine Ziyaret

Diş Hekimleri Odasından Şehitkamil ADSM Hekimlerine Ziyaret

Gaziantep-Kilis Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Yücel Özbaş ve yönetim kurulu üyeleri Dt. Celil İyikesici, Dr. Dt. Oral Sökücü, Dt. Adile Avcı ile birlikte, pandemi döneminde zor koşullarda çalışan Şehitkamil Ağız ve D

Gaziantep-Kilis Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Yücel Özbaş  ve yönetim kurulu üyeleri Dt. Celil İyikesici, Dr. Dt. Oral Sökücü, Dt. Adile Avcı ile birlikte, pandemi döneminde zor koşullarda çalışan Şehitkamil Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimlerini ziyaret edip sorunlarını dinledi. Hastane Başhekimi Dt. Emrah Demirli' den Hekimlerin çalışma ve ödenek durumları hakkında bilgi aldı. 


Ziyaret sonunda Yönetim Kurulu Başkanı M. Yücel Özbaş,  “Zorlu pandemi döneminde fedakarca hizmet veren sağlık personeline ne kadar teşekkür edilse azdır.  Gece gündüz hem hastanede hem filyasyon ekibi olarak sahada dünyaya örnek olabilecek bir mücadele verilmektedir. Filyasyon ekiplerinin bel kemiğini dişhekimleri oluşturmakta ve pandeminin kontrol altına alınmasında etkin etkin bir rol oynamaktadırlar. 

               

 

Kamu personelleri arasındaki adaletsizlik giderilmeli


Sağlık dışı tüm Kamu personelleri pandemi döneminde ek ücretlerini tam alırken, pandemi ile savaş veren, bu mücadelenin başrolünde olan diş hekimleri görevlendirildikleri 8 ayın 4 ayında ek ödeme alamamışlardır. Bu kabul edilemez bir tezattır ve pandemi ile mücadele veren hekimlerde motivasyon eksikliği ve tükenmişlik durumu ortaya çıkarmaktadır.     

   
Filyasyon dışındaki diş hekimleri ise hastanelerde hem nöbet hem de gündüz mesailerine devam etmekte, kökten yanlış olan performans sistemi sayesinde, pandemi dönemi boyunca, ek ödemelerini hiç tam alamamışlardır. Sağlık dışı tüm kamu personellerinin ek ödemelerini tam almalarına rağmen.


Pandemiyi bir an önce bitirmek ve güzel günlere kavuşmak için canla başla çalışan sağlık çalışanlarının bu sorununu bir an önce çözüleceği ümidimizi hala korumaktayız diyerek sözlerini bitirdi.