Defa Life Hastanesi Ortopedi uzmanlarından uyarı

Defa Life Hastanesi Ortopedi uzmanlarından uyarı

Defa Life Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Hekimleri Op.Dr. Serhan KANEVETCİ ve Op.Dr.EKİM SUCU, Kış aylarında kar ve buzun kaygan zemin oluşturması nedeni ile Ortopedik yaralanmalarda büyük artış yaşandığını belirtti.

Defa Life Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Hekimleri Op.Dr. Serhan KANEVETCİ ve Op.Dr.EKİM SUCU Kış aylarında kar ve buzun kaygan zemin oluşturması nedeni ile Ortopedik yaralanmalarda büyük artış yaşandığı uyarısında bulunarak polikliniklerde ve acil servislerde çok sık kırık-çıkık vakalarıyla karşılaştıklarını, Bunların bir kısmı ciddi kırıklar bir kısmı da yumuşak doku yaralanmaları oluyor. Basit bir kaymayla bile kuyruk sokumu kırığı hatta omurga kırıkları görülebiliyor” dedi.

 

Düşme sonrası kişiye yardım amacıyla bilinçsiz yapılan ilk müdahaleler çok daha ciddi sorunlara yol açabildiğinden, ilk müdahaleye çok dikkat edilmesi gerekiyor. Düşen kişinin durumuna göre 112’nin aranması, ekip gelene kadar mümkün olduğunca hareket ettirilmemesi ya da bilinçli şekilde sağlık kuruluşuna ulaştırılması gerekiyor.