Çok zor kurtuldu...Ölümden döndü...

Çok zor kurtuldu...Ölümden döndü...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi tamamlanan ve konuşmakta güçlük çeken 55 yaşındaki Ş. K., bir ay önce öksürük ve ağrı şikayetiyle hastaneye başvurdu.

 

Hastanede tedavi altına alınan ve 28 gün boyunca yoğun bakımda kalan K., “Kovid-19 hastalığını çok zor geçirdim. Çok pişmanım. Aşı olmadım çünkü çok korktum. Herkes aşı olsun.” dedi.

 

Annesini aşıya ikna edemedi

 

Ş.K.’nın kızı okul öncesi öğretmeni R. K. ise behçet hastası olduğunu, Kovid-19’a yakalandığında annesinin ölmesinden çok korktuğu için travma yaşadığını anlattı.

K., “Annem benim öleceğimi düşündüğü için daha çok korktu. Annemi aşı olma konusunda ne kadar ikna etmeye çalışsam da kendisi ikna olmadı. Ben de Kovid-19’a yakalanınca annemin korkusu ikiye katlandı.” ifadelerini kullandı.

Annesinin 28 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü dile getiren K., “Aşının önemini herkes çok iyi anlasın. Aşı gönüllülükten ziyade mecburiyet olmalı. Tüm herkesi aşıya davet ediyorum.” diye konuştu.

 

“Hastamızın şu anda genel durumu iyi ve taburcu ettik”

 

GAÜN İç Hastalıkları Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Gülseren Elay: ''Hastamız 24 gün entübeydi, ventilatöre ( solunum cihazına)  bağlı yaşadı. 4 gündür solunum cihazından ayrıldı.  ECMO sınırındaydı ve ventilatörle düzelme şansı sıfırdı. ECMO ’ya alamadık çünkü beyine daha önce pıhtı atmış ve kan değerleri uymuyor. 

Ventilatör yetersiz kalırsa hasta ek olarak ECMO alınır. Bu vakada güzel olan bu hastanın kurtulma ihtimali sıfıra yakındı. Çünkü bozuk kanama değerleri nedeni ile ECMO’ya alınamadı, sadece ventilatörde takibe rağmen kurtarabildik. Bu vakayı asistanlara ders olarak anlatacağım.

Annesini tarfik kazasında kaybetmiş olması, kızının behçet hastası olmasıve öleceği düşüncesi, kendisinin 20 yıldır felç olması ve bu nedenle hayata küsüp ilaçları ve aşıyı istememesine rağmen hayata tutundu.

Şimdi nişan yapacakları ve bizleride davet edeceklerini söylediler. Şimdi Hem oğlu nişanlanacak, hem behçet olan kızı düzeldi hemde hastamız iyileşerek taburcu edildi. Çok mutluyuz..Çok gururluyuz. Tüm yoğun bakım ekibime, hemşirelerime, asistanlarıma, personelime teşekkür ediyorum.''