Çıkmayan piyangolar diyabetli çocuklara umut olsun!

Çıkmayan piyangolar diyabetli çocuklara umut olsun!

Yılbaşında yüz milyon liralık ikramiyenin 75 milyon lirası çıkmayınca SMA Hastaları kampanya başlattı , Sağlık Bakanı’da hastaların Yanında olacağı güvencesi verdi.

Yılbaşında yüz milyon liralık ikramiyenin 75 milyon lirası çıkmayınca SMA Hastaları kampanya başlattı , Sağlık Bakanı’da hastaların Yanında olacağı güvencesi verdi.

 

Peki Tip 1’ler ne olacak

 

Her gün onlarca kez parmaklarının delinmesine alışan el kadar çocuklara gelin umut olalım. Tam otomatik pompanın fiyatı ‘‘otuzbin’’ lira civarında... Parmaklar delinmeden rahat bir hayat, gün içinde eyvah şeker düştü, yükseldi endişesi de kalmıyor.

 

Gelin bu çocuklara, büyüklere umut olun, şans oyunlarında çıkmayan ikramiyeler, alınmayan paralarla yüzlerce çocuğun hayatını değiştirin.

 

Sizin de evladınızda bu hastalık olabilir, her ay KİT parası farkı strip farkı ile bütçesi göçen bu ailelere Işık olabiliriz.

 

Çevrenizde varsa tip 1’li bir kaç dakika Yanında durun, acılarımızı o zaman anlayabilirsiniz.

 

Çocuklarımızın parmakları gün içinde onlarca defa delinmesin, çocuklar çiçektir...

 

Diyabetli çocuklar günde 10 - 12 kere parmakları delinip şekerini  ölçmek  Ve  ölçüme  bağlı  olarak günde en az 4 kere insülin iğnesi yapmak  zorundalar .

Şimdi düşünün  çocuğunuzun ayağına cam batsa yüreğiniz parçalanır değil mi ?  Aileleri bu çocukların günde 12 kere parmağını delip kan alıyor ve    Düşünün  günde 4 kere iğne yaptığınızı.

Hiperglisemide  O uyurken uyandırıp vucudun iğne batırmak zorunda olduğunuzu. Zor değil mi.

Sadece zor değil yıpratıcı.. oysa günümüz teknolojisiyle bütün bu acılara son verebiliriz. Ayda 1000 lira sensör ve 200 lira da pompa maliyetini ödeyebilirseniz  tabi.

Devlet senser ile ilgili katkı sağlamıyor. Pompa nın da 5/1 ini karşılıyor. Tip 1  Diyabetli  çocukların gelecekte NEFROPATİ RETİNOPATİ  NÖROPATİ hastası olma risklerin çok fazla. Çünkü 12 kere parmak delmek aslında yeterli  değil. Sürekli  glukoz  ölçüm sistemleri    sensörler 5 dakikada ölçüm yapıyor. Hipoglisemi  bazen   çok kısa sürede  gerçekleşiyor.       TİP 1 Diyabet bir hastalıktır ve giderleri devlet tarafından  karşılanmalıdır.

 

 

#parmağımdelinmesingülüşümsilinmesin