Çiftehan Termal Otel 27 Ocak’ta kapılarını müşterilerine açıyor.

Çiftehan Termal Otel 27 Ocak’ta kapılarını müşterilerine açıyor.

Niğde Ulukışla’da bulunan Çiftehan termal otel Genel Müdürü Muammer Polat, “27 Ocakta otelimizi tekrar açıyoruz” dedi.

Niğde Ulukışla’da bulunan Çiftehan termal otel Genel Müdürü Muammer Polat, “27 Ocakta otelimizi  tekrar açıyoruz” dedi.

 

Polat, yaptığı açıklamada, “Tüm vatandaşlarımızı otelimize bekliyoruz. Pandemi ve hijyen kurallarının uygulanacağı otelimiz HES kodu ile müşterilerimiz otelimize kabul edilecektir. Çünkü misafirlerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir,” diye konuştu.

 

Yeni sosyal yaşamın ve pandemi tedbirleri ile birlikte hizmet vermeye devam edeceklerini kaydeden Polat, şunları söyledi; “ Doğa ile içi içe Toplam 182 Odası, 830 yatak kapasitesi, her odasında duş ve küvet hizmeti, restaurantı, toplantı salonları, romatizmal hastalıklara iyi gelen, genel kas ve yorgunluk hastalıkları üzerinde etkili olan, insanın yaşam kalitesini yükselten, arınma ve temizlenmeye yardımcı olan kısacası kişilerin hastalıklarından etkilerinden kurtulmasına yol açan kaplıcalar so zamanlarda detoks olarakta kabul görmektedir. Pandemi nedeniyle evlere kapandık, kendimizi ve sağlığımızı ihmal ettik. 27 Ocak tarihinde tüm müşterilerimize kapılarımızı yeniden açıyoruz. Havuz ve hamam şu an için kapalı olacaktır. Herkesi Sömestir tatilinde otelimize sağlık için davet ediyoruz ”dedi.

 

Çiftehan Termal Otel Hakkında

 

Konum:

Çifte Termal Otel, Pozanyı’ya 10km, Nevşehir’e 150 km, Niğde’ye 80 km, Mersin’e 125 km, Adana Havaalanına 120km uzaklıktadır. Adana- Ankara otobanı Çiftehan’a sınır olan Pozantı’dan geçmektedir. Çiftehan’da demiryolu istasyonu da bulunmaktadır.

Oda Tipleri:

Otelimizde toplam 182 oda bulunmaktadır. Otelimiz toplam 830 yatak kapasitelidir. Standart Oda:  21 adet olup 22 m2 genişliğinde odalardır. Superior Oda: 42 adet olup 58 m2 genişliğinde odalardır. 1 oda, 1 salon banyo ve balkonludur. Suit Oda:  119 adet olup, 80 m2 genişliğinde odalardır. 2 yatak odası, 1 salon, 2 banyo ve balkonludur.

Oda Özellikleri :

Her odada, duş veya küvet, mini bar, 40 kanallı Lcd Tv, telefon, akıllı kapı kart sistemi, merkezi sistem ısıtma, saç kurutma makinesi, buklet malzemeleri, odaların genelinde balkon, yangın ihbar sistemi bulunmaktadır. Odalarımıza giriş saati 14:00’da, çıkış saati 12:00’dir.

Yiyecek & içecek servisleri

Yiyecek Outletleri : Adania Restaurant, Lobby pattiserie,

içecek outletleri ve barlar: Lobby Bay, Pool Bar, Vitamin bar

Açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği oda fiyatına dahildir. Öğle yemeği ücretli olarak set menü ya da A’la Carde sipariş edilebilir.

Misafir Servis & Hizmetlerimiz :

Ücretli : 24 saat Oda Servisi, Toplantı Salonu Kullanımı, Market, Hediyelik Eşya ve Tuhafiye Salonu, Oyun salonu kullanımı, Spa Masaj, Kese-Köpük, cilt bakım Hizmetleri, Kuaför, Çamaşır yıkama ve ütü hizmeti

Ücretsiz : Kablosuz internet, uyandırma servisi, otopark, 23 saat resepsion, fitness salonu, sinema salonu, oyun salonu, aqua park, türk hamamı, erkek termal havuz(42 m2), bayan termal havuz(42 m2), kapalı  havuz(98 m2), Aqua havuz (371 m2), bay bayan saunalar, buhar odaları, şok duşları, açık alan çocuk parkı, bay-bayan mescit bulunmaktadır. Evcil hayvan kabul edilmez.

Toplantı Salonları

Kilikya Salonu : Net kullanım alanı 660 m2. Tiyatro düzeni: 800 kişi kapasiteli, Sınıf düzeni : 550 kişi kapasitelidir. Levon salonu : 60 m2 büyüklüğündedir.

Toplantı Ekipmanları : Perde(12 m2) slayt projektör, flipchart, projeksiyon, barkovizyon, ses sistemi, mikrofon, yaka mikrofonu, video oynatıcı, ışık sistemi, kablosuz internet bulunmaktadır.

 

Jeotermal Suların Sağlık Açısından Faydaları

Türkiye’de yılda 10 milyon kişi kaplıcalara gitmektedir. Daha çok romatizmal hastalıklar, genel kas ve yorgunluk ağrıları üzerine etkili olduğu bilinen kaplıca tedavisinin bir diğer önemli etkisi de hastanın yaşam kalitesini yükseltmesi ve yaşansıtınıs aktif sürdürebilmesi için rehabilitasyon sağlamasıdır. Arınama ve temizlenmeyle birlikte bünyenin güçlenmesi, dolayısıyla kişilerin hastalıklarının  kötüleştirici etkilerini üzerlerindne atmaları nedeniyle kaplıca son dönemde ‘detox’ olarak da tanımlanmaktadır.

Kaplıca tedavisi almak için belirli bir yaş sınırı yoktur. Çocuklarda saman nezlesi, astım gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarında kaplıca kürlerinden yararlanılmakta iken yaşlılarda yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan birçok kornik rahatsızlıkta, örneğin hipertansiyon, kroner kalp hastalığı, diyabet(Şeker hastalığı), kronik akciğer hastalığı gibi durumlarda kaplıca kürlerinin olumlu etkileri kanıtlanmıştır.

 

Etkili olduğu hastalıklar:

Vücudu uyandırıp canlandırır, romatizmal ağrılar, iltihabik romatizmalar, kireçlenmeler, bel ve boyun fıtığı ağrıları, böbrek taşı düşürme siyatik ağrılar, cilt ve deri hastalıkları, ameliyat komplikasyonları, kas hastalıkları, ağrılı, kadın hastalıkları, nörolojik problemler, spor yaralanmları, strese, bağlı hastalıkların tedavisinde termal suyun çok büyük yararları vardır. Hidroterapide kullanılan yöntemler hastalığın oluştuğu bölgeye göre değişir. Suyun ısısı ve basıncı, banyo süresi, masa için kullanılan araçlar hastalığa bağlı olarak farklılık gösterebilir. Suyla birlikte farklı bitkiler ve minerallar uygulandığında ise suyun 1001 mucizsine yenilerinin katıldığı kanıtlanmıştır.(megahaber27)