Bu kanlı sedyeye iyi bak!

Bu kanlı sedyeye iyi bak!

Yaralının hayatta olması için mücadele veren hekiminden hemşire narkoz teknikeri röntgen laboratuvar ve personeli bu acil yaralıyı hastahanede yetiştiren ambulans şoförü hekimi att'sine ve ameliyat sonrası rekavaryum ve servis hemşiresi ne

Yaralının hayatta olması için mücadele veren hekiminden hemşire narkoz teknikeri röntgen laboratuvar ve personeli bu acil yaralıyı  hastahanede yetiştiren ambulans şoförü hekimi att'sine ve ameliyat sonrası rekavaryum ve servis hemşiresi ne  personeline kadar lafta destek verilip işin vehametini bildikleri halde sağlıkçıların hakkını vermeyenlere kör ve sağır olmayalım. Tüm sağlıkçılara eşit ve dengeli maaş ve döner sermaye verilmesini, bu konuda sağlık bakanından duyarlı olmasını dilerim.

 

 

Burada biraz önce sağdan soldan fışkıran, ağza, burna, göze dolan, üstü başı, ortalığı batıran kana aldırmaksızın  bir hayat kurtarıldı..
Bu senin en sevdiğin kişi de olabilirdi. Annen, baban, eşin, çocuğun, kardeşin...
Hele bir düşün..
Sence değeri ne bu işin? Ya da sen yapabilir miydin?

O hasta yoğun bakıma alındığında belki onlar dışarı çıkıp bir nefes alacaklar. Belki bir çay, bir kahve içip, bir sigara yakacaklar...
“Lan biz burda canımızın derdindeyiz, onlar keyif yapıyorlar” diye düşünme sakın!
Bu sedyeyi düşün!
Sen kaç gün dinlenirdin? Ya da sen yapabilir miydin??

Poliklinikte sıranı bekliyorsun. Doktor yok! Ama o şu anda bu hastaya müdahale ediyor olabilir. “Ben hastayım, bana ne onu bıraksın, gelsin” dermiydin?
Sence onu bırakıp sana mı gelsin?
İyi düşün..
Sen bırakıp gider miydin?


Dr.Deniz Arslan



Anahtar Kelimeler: Bu kanlı sedyeye iyi bak!