Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Brezilya, Türkiye’nin de sipariş ettiği Çin’in aşısından vazgeçti!

Brezilya, Türkiye’nin de sipariş ettiği Çin’in aşısından vazgeçti!

Brezilya, Türkiye’nin 50 milyon doz sipariş verdiği Çin’in Sinovac aşısının alımını ‘yan etkileri’ nedeniyle durdurdu. Sinovac, daha önceki aşıların onayı için rüşvet verdiğini itiraf etmişti.

Türkiye’nin 50 milyon doz sipariş verdiği Çin’in Sinovac aşısıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Koronavirüs vakalarının arttığı Brezilya, Sinovac ile aşı konusunda anlaştığını duyurmuştu. Ancak Güney Amerika ülkesi yeni bir açıklama yaparak ‘yan etkileri’ nedeniyle aşıyı almaktan vazgeçtiklerini duyurdu.

 

Reuters’ta yer alan habere göre; kararın Brezilya Sağlık İdaresi tarafından 9 Kasım günü aşı olan bir deneğin intiharı sonrası alındığı bildirildi.

 

RÜŞVET SKANDALI SES GETİRMİŞTİ

 

Sinovac, geçtiğimiz gün daha önceki aşılar için rüşvet verdiğini kabul etmiş ve bu olay büyük yankı uyandırmıştı.

 

TÜRKİYE 50 MİLYON DOZ SİPARİŞ VERMİŞTİ

 

Türkiye ise Faz-3 çalışmaları süren Çin korona aşısı için 50 milyon doz anlaşma yapmıştı. Aralık ayında ise en az 10 milyon aşının temin edileceği Sağlık Bakanı Koca tarafından açıklandı. Ocak ayında 20 milyon, Şubat ayında 10 milyon doz aşı geleceğini ancak zamanla bu sayının da artacağını söyleyen Bakan Koca, yerli aşının ise nisan ve sonrasında devreye gireceğini, bu yüzden nisana kadar verebilecekleri ne kadar aşı varsa onları almaya talip olduklarını vurguladı.

 

11 Aralık’ta ülkemize gelmesi planlanan aşı ile sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak. İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacak. Üçüncü aşama, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanları kapsamakta. Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.(gundemsaglik)