Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Bizi Döveni Döveriz!

Bizi Döveni Döveriz!

Test sonucu pozitif çıkan hastaya ilaç götüren sağlık çalışanları, mahallelinin şiddetine uğradı. Şahıslar şikayet üzerine polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Saldırıyla ilgili konuşan Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, İlimizin Seyhan ilçesinde bir mahallede 26.09.2021 tarihinde saat 20:00 civarında Seyhan İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı  filyasyon ekipinde görevli Dt.M. A.M. Şöfor H.A. ve görevli sağlık personeli Ş. K.  COVID-19 testi pozitif çıkan bir hastanın ilacını vermek için adresini ararken ortada hiç bir neden yokken, “Siz burda ne arıyorsunuz, ne yapmaya çalışıyorsunuz” diye uyararak ellinde bıçakla araç içine girerek sağlık personeline ve araca saldırmıştır.

 

Sağlık çalışanları saldırganın elinden bıçağı almaya çalışırken araçlar ile yolun iki tarafı kapatılmış ve filyasyon ekibi beş kişinin ağır fiziksel şiddetine maruz kalmıştır.

 

Filyasyon ekibi ağır darp sonucu Seyhan Devlet Hastanesine kaldırılarak müşahede altına alınarak, hastanede tedavi amaçlı yatırılmıştır. 27.09.2021 tarihinde saat 10:00da evde istirahatleri uygun görülerek taburcu edilmişlerdir.

 

Filyasyon ekibine saldıran ve/veya öldürmeye çalışan kendini bilmezleri, aymaz adamları şiddetle kınıyoruz.

 

Günlerdir yaptığımız açıklamada, Artık gelinen noktada filyasyon işinin miadını doldurduğunu, yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini  söyledik.

 

Öte yandan koronavirüs vakalarında artışın yaşandığı, yoğun bakım yataklarının dolduğu, birçok ilde sağlık çalışanlarının izinlerinin iptal edildiği Ağustos ayında da şiddet hiç durmadı.

 

Büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanları, Ağustos ayı boyunca 16 şiddet vakasıyla karşılaştı. 39 saldırgan tarafından gerçekleştirilen olaylarda, 36 sağlık çalışanı mağdur oldu.

 

Ağustos ayında önceki 2 aya göre şiddette artış yaşandığı görülmektedir. İlgili kurumların harekete geçmemesi, gerekli önlemlerin alınmaması, cezai müeyyidelerin yeterince uygulanmaması, maalesef her ay şiddetin boyutunun artmasına neden olmaktadır.

 

Bu durum hem saldırganları cesaretlendirmekte hem de sağlık çalışanlarını derinden yaralamaktadır.

 

Pandemi nedeniyle artan iş yüküyle birlikte bir de şiddetin gölgesinde yoğun emek harcayan sağlık çalışanları, tükenmişlik sendromuyla boğuşmaktadır.

 

Tüm bunlar yaşanırken, sağlık çalışanlarının memnuniyetinin, halkın memnuniyeti olduğu gerçeği, ne yazık ki unutulmaktadır.

 

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruşların bu gerçeği bir an olsun unutmaması, sağlıkta şiddetle mücadelenin mihenk taşını oluşturmaktadır.

 

Ne yazık ki bu durum her hal ve şartta akılda tutulmak ve gereği yapılmak yerine, toplumda infial uyandıran bir şiddet olayıyla anlık olarak hatırlanmaktadır. Böyle olduğu için de şiddet konusunda kalıcı adımlar atılmamakta, sebep – sonuç ilişkileri göz ardı edilerek, günü birlik tepkiler ortaya konmaktadır.

Şiddetle mücadele de öncelikle bu yaklaşım tarzının değiştirilmesi gerekmektedir. Aksi halde şiddet, maruz kalan fedakar sağlık çalışanlarının canını yakmaya devam edecektir. 

 

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti en ağır şekilde KINIYORUZ.

 

Sağlık-sen şiddetin karşısında,  saglık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanındadır.

 

Allah yar ve yardımcımız olsun.

 



Anahtar Kelimeler: Bizi Döveni Döveriz!