Belediye Başkanı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Belediye Başkanı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Konya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören, bir süredir tedbiren uyutulan 46 yaşındaki Halit Oflaz, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Vefat haberini alan sevenleri, sosyal medya paylaşımlarıyla Oflaz’ın ailesine başsağlığı diledi.

 

Oflaz, hastalığa yakalanmasının ardından 3 Ağustos’ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Değerli hemşehrilerim, boğaz ağrısı şikayetiyle gittiğim hastanede yapılan Kovid-19 testim pozitif çıktı. Allah’a şükür sağlık durumum iyi ve tedavim devam ediyor. Dualarınızı bekliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

 

Evli ve 4 çocuk babası Oflaz, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Çumra ilçesinde AK Parti’den belediye başkanı seçilmişti.

 

ÜNAL’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bir süredir Kovid-19 tedavisi gören Konya, Çumra Belediye Başkanımız Halit Oflaz hayatını kaybetti. Başımız sağ olsun. Mekanı cennet olsun. Kederli ailesine, Çumralılara, AK Parti teşkilatımıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

HALİT OFLAZ KİMDİR?

 

Halit Oflaz, 1974 Çumra doğumludur. Konya Karatay Lisesi’nden sonra Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nde ön lisansını ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı.

2000 yılında Çumra Yenisu Belde Belediyesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü olarak görevine başladı. 2004 yılında Çumra Belediyesi İşletme Müdürlüğü, 2010-2018 yılları arasında ise Selçuklu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, Gelirden Sorumlu Emlak Şefliği görevlerinde bulunan Oflaz, evli ve dört çocuk babasıdır.

Halit Oflaz, 2019’da yapılan yerel seçimlerde AK Parti Konya Çumra Belediye Başkanı oldu.

Halit Oflaz, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.