Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Başhekime demir çubukla saldırdılar, burnu kırıldı

Başhekime demir çubukla saldırdılar, burnu kırıldı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, COVID-19 tedbirleri kapsamında refakatçi kabul edilmemesine sinirlenen hasta yakınları, başhekim ve güvenlik görevlisine saldırdı. Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.

Özel hastaneye doğum için getirilen kadının yakınları refakatçi olmak istedi. Güvenlik görevlileri, koronavirüs önlemleri nedeniyle refakatçi kabul edilemediğini söyledi. Hasta yakınları ısrar edince tartışma büyüdü.

 

Hasta yakınları güvenlik görevlisi Ali Terzioğlu’na saldırdı. Gerilim hastane dışına da taştı. Kargaşa sırasında Başhekim Ufuk Şener’e yumruk atıldı. Şener’in burnu kırıldı.Kameralara yansıyan görüntülerde saldırganların demir çubuklarla sağlık çalışanlarına saldırdığı görüldü.

 

Hastane personeli bina önünde sessiz eylemle sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etti.

 

Başhekimden tepki: Azmimiz kırılıyor

 

Başhekim Op. Dr. Ufuk Şenel, “Bu pandemi sürecinde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu süreçte bu tip saldırılar biz sağlık çalışanlarının azmini kırmakta ve birlik beraberliğimizi bozmakta” dedi.

 

2 tutuklama

 

Gözaltına alınan hasta yakınlarından 2’si tutuklandı. Biri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

Hastaneden yapılan açıklamada ise Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği bütün önlemlerin hastanede alındığı belirtildi. (TRThaber)