Başarısızlık ödülü

Başarısızlık ödülü

Doktorlar hayat kurtarıcı derecesi olan normal insanlar ve tek amaçları hastayı kurtarmaktır...

Hastanemize ağır nörolojik enfeksiyon hastası genç bir kız geldi. Bir aylığına dışarıya çıkarıldı ve sonra bize başvurdu. Çok kötü durumda geldi. Çok sayıda soruşturma, MRI, sinirsel müdahaleler ve yüksek antibiyotik desteği aldı. Akrabalar çok para harcamak zorunda kaldı. Nörolog, sinir cerrahı ve yoğun ve mükemmel ekip çalışması yardımıyla gelişme göstermeye başladı. Bir aylık kapsamlı çalışmanın ardından sonunda, taburcu edilmesi planlandığı gün geldi.

Taburcu edildiği gün baygınlaştı ve tekrarlanan MRI taramasında eski bir enfeksiyonun nüksettiğini tespit ettik. Önümüzdeki 48 saat içinde geri dönülemez beyin hasarı durumuna düştü ve sonunda süresi doldu. Son 48 saat tıp bilimimiz tarafından açıklanmadı bu yüzden oldu. O haberi duyunca babasının duygusal halini anlatamadım. Doktor ekibimiz uzun süre tartıştı ve bu kadar kötü sonuçların nedenini anlayamadı.

Bir aylık taburcu olduktan sonra babası OPD ' me geldi. Onu CCTV kamerasında tanıdım. Tüm bunların neden olduğu ve sorularını cevaplayamayabileceğim bir sürü sorusu olmalı diye düşündüm. Kulübeme girdi ve bana bir kutu verdi. Açtım kuru meyve ve tatlı buldum Benim için tam bir sürpriz oldu çünkü biz doktorlar daha iyi bir sonuç için takdir edildik ve kötü bir sonuç için saygısızlık edildik. Bir şey söyleyemeden önce, bana hepinizin mükemmel sıkı çalıştığını ve kızımı kurtarmak için nedenini görebileceğimizi ve başarısızlığın yerine karmaşık hastalık nedeniyle sonuç kötü olduğunu söyledi ve sonucu kabul ettik. O gittikten sonra sinir cerrahisi meslektaşımı aradım ve ayrıca babasının tatlı ve gülümsemesi bir kutu aldı.

Nihai sonuç akrabaların yanıtlaması için karar verme faktörüdür. Doktorların çabaları ve çalışkanlıkları hiçbir zaman takdir edilmez.

Genellikle hasta gençken akrabaların zihniyeti, çok sayıda soruşturma yapılır, antibiyotik verilir, süper uzman doktorların katılımı, üçlü bakım merkezinde tedavi, çok para harcanır, başarı şansı 100 ama bu yanlış. Tüm çabalara rağmen kötü sonuçlanma ihtimali eşittir. Son olarak doktorlar hayat kurtarıcı derecesi olan normal insanlar ve tek amaçları hastayı kurtarmak.

Başarısızlık ödülü değil, sıkı çalışmanın ödülüydü.

 

Dr. Pratik Savaj
Bulaşıcı hastalık doktoru
FID / FNB ENFEKSİYON HASTALIĞI
MEKTUP



Anahtar Kelimeler: Başarısızlık ödülü