Bakan Koca otogarda aşı çağrısı yapan sağlık personeline açılan soruşturma hakkında konuştu

Bakan Koca otogarda aşı çağrısı yapan sağlık personeline açılan soruşturma hakkında konuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, otogarda aşı isimlerini söyleyerek esprili bir dille aşıya davet eden sağlık personeline soruşturma başlatılması hakkında konuştu.

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü otobüs terminalinde Sinovac ve Biontech diye bağırarak vatandaşları aşıya davet eden mobil aşı görevlisi hakkında soruşturma başlatmıştı.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden soruşturma kararına ilşkin açıklamada bulundu.

 

Bakan Koca, “Kütahya’da otogarda görevli bir sağlık personelimiz mizahi bir tavırla vatandaşlarımızı aşıya davet ediyordu. Hizmetlerimiz her yerde ancak aşı ciddi bir konudur. Personelimizin soruşturulmasını gerektiren bir durum yok. Ancak aşıyı hepimiz ciddiye almak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

 

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü'nün otogarda görevli aşı personeline soruşturma kararına tepki yağdı

 

Otobüs terminalinde Sinovac ve Biontech diye bağırarak vatandaşları aşıya davet eden mobil aşı görevlisi hakkında Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılması sosyal medyada tepki uyandırdı.

 

Kütahya'da otobüs terminalinde, otobüs bileti satan görevlilerden esinlenerek "Sinovac ve Biontech" diye bağırarak vatandaşları aşı olmaya davet eden mobil aşı görevlisi hakkında Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü idari soruşturma başlatmıştı. 

 

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma gerekçesi olarak aşı görevlisinin, maksadını aşan ve yanlış algı yaratan bir eylemde bulunduğu açıklamasını “Kütahya otobüs terminali aşı uygulama merkezindeki görevli sağlık personelinin, bulundukları ortamda otobüs firması görevlilerinin söylemlerinden esinlenerek yaptıkları şakalaşmanın cep telefonu ile çekilerek çeşitli sosyal medya hesaplarında yayınlandığı görülmüştür. Maksadı aşan, yanlış algı ve anlaşılmalara sebebiyet veren personelle ilgili gerekli idari soruşturma başlatılmış olup sonucu hakkında ayrıca kamuoyu bilgilendirilecektir” sözleri ile yapmıştı.

 

İl Sağlık Müdürlüğünün soruşturma kararı sosyal medyada büyük tepki yarattı. Mizahi bir dille aşıya davet eden sağlık çalışanına soruşturma açılması üzerine Twitter'da #sağlıkçımınyanındayım tagi ile tweetler atıldı:

 

@zynpokmen: Sağlıkçılara garezleri var heralde
Bu insanlar evlere köylere gitti, yollara düştü, dağlar aştı, havada karada denizde insanlara ulaştı. 
Otogarda görev vermişsiniz biraz gülmüşler nolmuş?
Dayak yeseler, bıçakla orakla silahla yaralansalar bu kadar hızlı soruşturma açılmıyor.

@OnderKahveci: Biraz mizah, biraz görev yapılan yere uygun hareket etme ama amaç aynı: AŞIYA TEŞVİK ve DAVET; Yanlış olan ise açılan soruşturmadır. Sağlık çalışanlarının sorunlarını çözme konusunda mahir ve hızlı olun, onların şevkini kırmada değil. “ Sinovac Sinovac, Biontech Biontech”

@DrGunerSonmez: Sadece 10 saniyelik bir espri yapıp “Sinovac Sinovac, Biontech Biontech” dediği için bu arkadaşa hemen soruşturma açılmış. Hiç doğru değil, yaptığı işe bir renk katmış, bu kadar hoşgörüsüz olmak zorunda mıyız? Keşke aynı dakiklik, takdir etme konusunda da olsa.

@cpr_cpr: Zaman, mekan gözetmeksizin işini yapmaya çalışan tüm fedakarlığı gösteren sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozacak her türlü soruşturmaya karşıyım...

@LLeymun: Yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen, halâ güzel espriler yapabilen sağlık çalışanları ile Sağlık Bakanlığı gurur duymalıdır. Soruşturma açılacak bir durum söz konusu değildir. #sağlıkçımınyanındayım

@N65Yalc: İşini severek yapmaya çalışan, ve olaya biraz mizah ekleyen,izleyenlerin bu durum da sadece yüzünü gülümseten bir video var burada, Bu işin zaten reklamı yapılmıştı,bir sağlıkçı reklam yapmaz,müşteri toplamaz,insanları manipüle etmez. Bizleri rahat bırakın #SağlıkçımınYanındayım

@MehmetTophaneli: 1,5 yıldır canları pahasına, günlerce ailelerinden uzak, gülmeden,söylemeden,yemeden-içmeden,tıpkı bir robot gibi yaşamaya çalışarak mücadele veren sağlık neferlerimizin bir tanesi küçük bir latife yapayım demiş. Hemen soruşturma. #SağlikciminYanindayim

@ayebilgic: Bu kadar stresli bir mesleğin içinde sadece biraz mizah yapmak isteyen meslektaşimizin yanındayız. Dertlerimizi haykırdık duymadınız ama mizah yapılınca hemen soruşturma açtınız. Soruşturma iptal edilmeli #sağlıkçımınyanındayım

(medimagazin)