Askerleri Taşıyan Otübüs Devrildi

Askerleri Taşıyan Otübüs Devrildi

Mersin'in Mut ilçesinde Kıbrıs'a gidecek askerleri taşıyan otobüs Yapıntı Mahallesi Zeytinlik mevkiinde devrildi. Kazada 4 asker şehit olurken 2 otobüs şoförü de hayatını kaybetti. 10'u ağır 26 asker de yaralandı.

Valilik’ten kazaya ilişkin yapılan açıklamada “Mersin Mut ilçesi Sertavul mevkiinde askeri personel taşıyan sivil otobüs henüz tespit edilemeyen bir sebeple tek taraflı trafik kazası yapmış olup; İlk belirlemelere göre 1 otobüs şoförü ile 5 askerimiz şehit oldu. Ağır yaralı askerlerimiz Mut Devlet Hastanesine sevk edildi.” denildi.

 

Alınan bilgiye göre, KKTC’ye sevk edilen askerleri Mersin’e götürmek için yola çıkan Alaşehir Sarıkız Turizm firmasına ait sürücüsü öğrenilemeyen 45 KA 4777 plakalı otobüs, Mut-Karaman karayolu Zeytinalanı mevkisinde virajı alamayarak şarampole devrildi.

 

OTOBÜS ŞOFÖRÜ VEFAT ETTİ, 5 ŞEHİDİMİZ VAR

 

Kazanın haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Otobüs şoförünün vefat ettiği kazada ilk belirlemelere göre 5 askerimiz şehit oldu. Kazada 27 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralılar ambulanslarla Mut Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

Yaralılardan durumları ağır olan askerlerin bulunduğu öğrenildi.

 

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA GELDİ

 

Mersin Valiliği: Mersin Mut ilçesi Sertavul mevkiinde askeri personel taşıyan sivil otobüs henüz tespit edilemeyen bir sebeple tek taraflı trafik kazası yapmış olup; İlk belirlemelere göre 1 otobüs şoförü ile 5 askerimiz şehit oldu. Ağır yaralı askerlerimiz Mut Devlet Hastanesine sevk edildi. Kaza mahallinde çalışmalar devam etmektedir. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

 

MSB BAKANI AKAR MERSİN’E GİDİYOR

 

Mersin’in Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüsün devrilmesinin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gidiyor.

 

YARALI ASKERLER MERSİN’DEKİ HASTANELERE SEVK EDİLİYOR

 

Mersin’in Mut ilçesinde meydana gelen ve 5 askerin şehit olduğu 27 askerin de yaralandığı kazada durumları ağır olan yaralı askerlerden bazıları Mersin’deki hastanelere sevk ediliyor.

 

Bu kapsamda yaralı 1 asker, Adana’dan kalkan ambulans helikopter ile Mut ilçesinden Mersin’e getirilerek Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yine durumu ağır olan 2 askerin de Konya’dan kalkan ambulans helikopter ile Mut Devlet Hastanesi’nden alınarak Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğü öğrenildi.

 

Öte yandan, yaralılardan ikisinin karayolu ile Silifke Devlet Hastanesi’ne, ikisinin de Erdemli Devlet Hastanesi’ne gönderildiği, 3 yaralının ise yine karayolu ile Mersin’deki hastaneler sevk edildiği bildirildi. Yaralı 15 askerin ise Mut Devlet Hastanesi’nde gözetim altında tutulduğu ifade edildi.

 

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 5 askerimizin şehit olduğu Mersin’deki acı kaza sonrası sosyal medyadan açıklama yaptı. Altun, yaptığı açıklamada şehitlerimiz için rahmet, yaralılar için şifa diledi.