Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

“Alkış değil, hakkımızı istiyoruz”

“Alkış değil, hakkımızı istiyoruz”

Yaşadıkları sorunlara ilişkin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, sorunlarının görmezden geldiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı’nı alkışla protesto etti.

Yaşadıkları sorunlara ilişkin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, sorunlarının görmezden geldiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı’nı alkışla protesto etti.

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi ile Mil-Sağlık Sen ve Anadolu Sağlık-Sen Diyarbakır İl Temsilciliği, sağlık çalışanlarına yaşadığı sorunlara ilişkin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Polikliniği önünde açıklama düzenledi. Eylemde, “Sağlıkçıya ‘Bakan’ yok” yazılı pankartın yanı sıra “Alkış değil, hakkımızı istiyoruz”, “Sağlıkçı cephede hakkı nerede?” “Maaşımız, terimizi kurutmaya yetmiyor” yazılı dövizler taşındı.

 

‘TAVANDAN EK ÖDEME SONA ERDİ’

 

Açıklamayı okuyan sağlık çalışanı Betül Aydın, sağlık çalışanlarına sağlanan yurt hizmeti ve tavandan ek ödeme sisteminin sona erdiğini söyledi. 3 aylık uzatılan Döner Sermaye Ek Ödeme genelgesinin çalışanlar arasında haksızlığa neden olduğunu belirten Aydın, tedavisi ve karantinası tamamlanmadan birçok sağlık çalışanının göreve başlatıldığını kaydetti.

 

‘SAĞLIK EMEKÇİLERİ BUNALIMDA’

 

Yoğun çalışma temposu, ağır iş yükü ve keyfi idari yaklaşımların çalışanlar arasında ciddi yıpranmalara neden olduğunu belirten Aydın, “Vergi dilimleri, Eriyen Maaşlar, Düşen Alım Gücü, Yetersiz Sağlık Çalışanı Sayısı, Artan İş Yükü, Liyakatten Yoksun İdari Yaklaşımlar, Ek gösterge ve Yıpranma Payında sağlık çalışanları arasında ayrımcılık, idareciler tarafından kişiye göre yapılan keyfi muameleler ve uygulamalar, kurum içi ve il içi yapılan haksız görevlendirmeler, mobbing ve baskılar, kaldırılan izinler ve hemen hemen her gün sağlık çalışanlarının Covid-19’a bağlı olarak yaşamım yitirmesi ve sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet nedeniyle sağlık çalışanlarımız büyük bir bunalım yaşıyor” diye belirtti.

 

UYGUN ÇALIŞMA KOŞULLARI TALEP EDİLDİ

 

Aydın, sağlık çalışanları olarak bölük pörçük bir gelir sisteminden ziyade, insan onuruna yakışır düzeyde tek kalemde tek maaş, uygun çalışma ortamı ile kurumlarda açıklık ve şeffaflık, çalışanlar arasında adalet ve yöneticilerde liyakat talep etti.

 

ALKIŞLA PROTESTO ETTİLER

 

Açıklamanın sonunda sağlık çalışanları, sorunlarının görmezden geldiğini belirterek, Sağlık Bakanlığını alkış çalarak protesto etti.(mezopotamyaajansi26)