Alanında KPSS Türkiye birincisi oldu, atanamadı

Alanında KPSS Türkiye birincisi oldu, atanamadı

KPSS sınavında kendi alanında Türkiye birinci olmasına rağmen ataması yapılmayan Elif Burcu Açıkgöz: “Ne oldu da ben atanamadım anlamadım. Hakkımı helal etmiyorum.”

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) dereceye girmesine rağmen çok sayıda adayın mülakatlarda elenmesi, atamalarda liyakat eleştirilerine neden oluyor. Son olarak Atatürk Üniversitesi Hınıs Meslek Yüksek Okulu Veteriner Sağlık Teknikerliği bölümü mezunu Elif Burcu Açıkgöz’ün iki kez KPSS sınavında derece yapmasına rağmen atanmadığı ortaya çıktı.

 

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre 2010 yılında mezun olan Açıkgöz iki kez KPSS’ye girdi. Bir sınavdan alanında Türkiye 27. olmasına rağmen atanamadı. Bunun üzerine kendi işyerini açan Açıkgöz ilerleyen yıllarda bir kez daha KPSS’ye katıldı. Bu kez alanında Türkiye birincisi olan Açıkgöz, Gaziantep İslami Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Veteriner Teknikerliği tercihlerini yaptı.

 

SONUÇLAR AÇIKLANDI, YİNE ATANAMADI

 

Alanında Türkiye birincisi olduğu için atanmasına kesin gözüyle bakan Açıkgöz, 6 Ocak’ta açıklanan sonuçlardan sonra şaşkınlığa uğradı.

 

Alanında birinci sırada olmasına rağmen atanamadığını öğrenen Elif Burcu Açıkgöz, Veteriner Teknikerliği alanında az sayıda kadro açıldığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

 

“Alanımda iki yer vardı. Onları ilk iki sıraya yazdıktan sonra gelen kalan tercihlerimi düz memurluk üzerine yaptım. Alanımda birinci sırada olduğum için atanmama garanti gözüyle bakıyordum. Ama olmadı. Bir çocuk sahibi yalnız başına yaşayan bir kadınım. Başka hiç özellik istenen bir dal değil, sadece bu bölümden mezun olmak yeterliydi. Mülakat yapılmadan sınav sonuçlarına göre atama yapacaklar denildi. Ama ne oldu da ben atanamadım anlamadım. Hakkımı helal etmiyorum. Maalesef liyakatın olmadığı, herkesin birilerinin hakkını yediği bir dönemdeyiz.”(gazeteduvar.com.tr)