Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Aile Hekimliğinin Angarya Hekimliğine Dönüşmesine İzin Vermeyeceğiz.

Aile Hekimliğinin Angarya Hekimliğine Dönüşmesine İzin Vermeyeceğiz.

Ne yazık ki son dönemde her gün yeni bir angaryaya uyanır olduk. Dün de Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün devlet memurları için e-devlet üzerinden rapor alamayan kişileri aile hekimlerine yönlendiren yazısıyla karşı karşıya kald

Ne yazık ki son dönemde her gün yeni bir angaryaya uyanır olduk. Dün de Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün devlet memurları için e-devlet üzerinden rapor alamayan kişileri aile hekimlerine yönlendiren yazısıyla karşı karşıya kaldık. Devlet memuru olan bir kişinin e-devlet üzerinden bir evrağı çıkaramayabileceğini düşünerek kişileri aile hekimlerine yönlendirmek, aile hekimlerinden olmayan bir ICD kodunu sisteme girmelerini istemek akıl tutulmasından başka birşey değildir. E-nabıza giriş yapan hastalara, idari izin almalarına uygun hastalıkları yoksa sistem aile hekiminize gidin demekte aynı şekilde e-nabızdan uygun raporu olmayan kişileri de 184 aile hekimine yönlendirilmektedir. Hekimlikle, toplum sağlığıyla hiçbir ilgisi olmayan, hastayla hekimi karşı karşıya getirmekten başka bir işe yaramayan bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Tüm meslektaşlarımıza da, böyle bir belge tanzim etmemeleri çağrısında bulunuyoruz.


Bundan sonraki süreçte de sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınmadan, sahadan bihaber uygulamaların önüne geçmek amacıyla, idarece çıkarılan yazıların derneğimizin açıklaması olmadan uygulanmamasını sizlerden talep ediyoruz.

İSTAHED Yönetim Kurulu