Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu vakfından Ahde-Vefa’ya teşekkür edildi.

Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu vakfından Ahde-Vefa’ya teşekkür edildi.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesinin adı Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimler Fakültesi olarak değiştirildi. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sonay Gürgen, “Vakfımızın kurucu

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesinin adı Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimler Fakültesi olarak değiştirildi. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sonay Gürgen, “Vakfımızın kurucularından Nezahat Keleşoğlu’nun İsminin NEÜ Sağlık Bilimler Fakültesine verilmesini bizleri ve Nezahat Keleşoğlu ailesini mutlu etmiş ve sevindirmiştir. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, NEÜ Rektörü Prof Dr. Cem Zorlu ve emeği geçenlere Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu vakfı olarak teşekkürlerimizi arz ediyoruz “ dedi.

 

Bazı yükseköğretim kurumları bünyesinde fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması ile kapatılması ve adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesinin adı, Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimler Fakültesi olarak değiştirildi. Kararın,2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı kanununun ek 30’ncı maddesi gereğince verildi açıklandı.

 

Kararın sevindirici olduğunu vurgulayan Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı yönetim kurulu başkanı Mustafa Sonay Gürgen” Vakfımızın Kurucularından Merhum Ahmet Keleşoğlu’nun eşi Nezahat Keleşoğlu’nun isminin Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesine verilmesi biz vakıf yöneticilerini ve Nezahat Keleşoğlu hanımefendi ile ailesini hem mutlu etmiş, hem de gururlandırmıştır.

 

2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı kanununun ek 30’ncı maddesi gereğince alınan bu kararda emeği geçen başta Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’a YÖK Başkan ve yöneticilerine, N.E. Ü Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve çalışma arkadaşları ile emeği geçen herkese, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı adına teşekkürlerimizi arz ederiz. Konyamıza hayırlı olsun” dedi

 

 

Nezahat Keleşoğlu kimdir?

Ermenek eşrafından Mustafa Karpuzcu ve Ayşe Karpuzcu’nun kızı olarak hayata başlayan Nezahat Keleşoğlu 1949 yılında Ahmet Keleşoğlu ile hayatını birleştirmiştir. İlerleyen yıllar içerisinde Selçuk Ecza Deposu’nun kurulmasından sonra Yönetim Kurulu’nda ve şirket içerisinde muhtelif görevler almıştır.Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın kurulmasında Ahmet Keleşoğlu’nun en büyük destekçisi olmuştur.