Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

AHEF:“Haklarımız için eylemlerimize ve basına demeç vermeye devam edeceğiz!”

AHEF:“Haklarımız için eylemlerimize ve basına demeç vermeye devam edeceğiz!”

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’ndan ‘Aile Hekimliği Ödeme Sözleşme Yönetmeliği’ne tepki: “Haklarımız için eylemlerimize ve basına demeç vermeye devam edeceğiz!”

Son yayınlanan Aile Hekimliği Ödeme Sözleşme Yönetmeliği’ne Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan’dan tepki geldi.

 

Yönetmeliğin aile hekimliğini bitirmeye yönelik bir yönetmelik olduğunu kaydeden Eryazğan; “Sağlık Bakanlığı kendi eliyle aile hekimliğini bitirmiştir. AHEF olarak bu yönetmeliği asla kabul etmiyoruz ve her maddesine dava açacağımızın bilinmesini istiyoruz. Aile hekimleri salgının başından beri büyük özveriyle çalışmış, şehitler vermiş ve mücadelenin en başında ilerlemiştir. Yaklaşık 6 aydır Covid-19 aşısını yapan, 35 milyona yakın aşıyı tamamlayan, günde 1 milyon aşı yapma kapasitesinin olduğunu gösteren aile hekimlerine bu haksızlık reva görülmüştür” diyerek tepkilerini dile getirdi.

 

AHEF olarak; Sağlık Bakanlığı’nın sahadan, STK’lardan gelen hiçbir uyarıyı dikkate almadan, aile hekimlerinin haklarını ödemeden, kayıplarını karşılamadan, yeni iş yükü verdiğine dikkat çeken Eryazğan, “sözleşme pamuk ipliğine bağlanmıştır” dedi. “Eskiden sözleşmeler 200 ceza puanı ile feshedilirken, şimdi 25 ceza puanı ile feshedilebilmesi için İl Sağlık Müdürlüklerine yetki verilmiştir. Bunu da asla kabul etmiyoruz. Uluslararası sözleşmelere göre bu tip sözleşmelerin iki tarafı vardır ve biz de haklarımızı saklı tutacağız. AHEF olarak sahadaki aile hekimlerine sesleniyoruz: Biz haklarınızı korumak için mücadeleye devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığı’na da sesleniyoruz: Bizim sesimizi kesmek için basına demeç verene 50 ceza puanı koymuşsunuz. AHEF olarak basına verdiğimiz demeçlerle aile hekimlerinin haklarını aramaya, mücadele sonuna kadar etmeye devam edeceğiz.”

 

Hali hazırda onlarca yıldır birçok kronik sorunla uğraştıklarını belirten Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, şimdi de aile hekimlerinin yönetmelikle iş güvencesi ortadan kalktı diyerek bu haksızlıkların artık dayanılmaz boyuta ulaştığını söyledi. “Bakanlığın bu yaklaşımı tamamen cezalandırma ve ceza üzerine bir sistemdir. Aile hekimlerinin iş güvencesini yok sayan, özlük haklarını gerileten, 10 gelir kaybına neden olan bu yönetmelik için AHEF olarak her türlü eylemi yapmaya hazırız. Bardağı taşıran bu son damla ile artık aile hekimliği çıkmaz bir yola girmiştir. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz.”