Acıya dayanıklı kişiler koronavirüse daha az yakalanıyor!

Acıya dayanıklı kişiler koronavirüse daha az yakalanıyor!

Koronavirüse ilişkin yeni araştırmalar yayınlanmaya devam ediyor. Son olarak Amerika'da gerçekleştirilen bir araştırmada, acı tatlara karşı duyarlı kişilerin yeni tip koronavirüse yakalanma riskinin daha az olduğu ortaya konuldu.

Bilim insanları, koronavirüs hakkında yeni araştırmalar hazırlamaya devam ediyor. Amerika’da son olarak gerçekleştirilen bir araştırmada, tat atma duyusu ve koronavirüs arasındaki ilişkiyi incelemek için yeni bir çalışma hazırlandı. Çalışmada çıkan sonuçlar dikkat çekti. Uzmanlar tarafından yapılan bilgilendirmeye göre acıya dayanıklı insanların koronavirüse yakalanma risklerinin daha düşük olduğu belirtildi.

 

KATILIMCILAR 3 GRUBA AYRILDILAR

Daily Mail’in haberine göre, Louisiana Sinüs ve Burun Uzmanları Merkezinden araştırmacılar, tat alma duygusu ile koronavirüs arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla 2 bin kişiyi inceledi. Çalışmada, acı tatları algılamayanlar, acıya karşı duyarlılar ve ortalama tat alanlar olarak 3 gruba ayrılan katılımcılara koronavirüs testi yapıldı.

 

DAHA FAZLA NİTRİK OKSİT ÜRETİYORLAR

Çalışma sonucunda acı tatları algılamayan kişilerin, acı tatlara duyarlı kişilere kıyasla virüse yakalanma riskinin yüksek olduğu ortaya konuldu. Bilim insanları, acı tatlara duyarlı bireylerin daha fazla nitrik oksit üretebileceğini ve bunun dakoronavirüs partiküllerine zarar verebileceğini öne sürdü.

 

MUKOZADAKİ VİRÜSLERİN ÇOĞALMASINI ENGELLİYOR

Araştırma ekibinin lideri Dr. Henry Barham, dilin tat tomurcuklarında bulunan acı tat reseptörü T2R38’in uyarıldığında solunum mukozasında virüslerin daha fazla çoğalmasını önlemeye veya öldürmeye yardımcı olmak için nitrik oksit ürettiğini söyledi.Araştırma kapsamında acı tatlara duyarlı kişilerin virüs nedeniyle hastaneye yatırılma ihtimalinin de daha düşük olduğu belirtildi. Çalışmanın ayrıntıları Jama Network Open dergisinde yayımlandı.(sondakika. com)