5. uluslararası sağlık bilimleri ve yönetimi kongresi

5. uluslararası sağlık bilimleri ve yönetimi kongresi

Koronavirüsle ülkemizin ve dünyanın mücadelesinde önemli bir süreç yaşıyoruz. Sağlık çalışanlarımız öncü kuvvetler olarak tanı ve tedavi süreçlerinde önemli başarılar sağladılar.

Sayın Kongre Katılımcıları, Akademisyenler, Sağlık Çalışanları ve Öğrenciler

 

Koronavirüsle ülkemizin ve dünyanın mücadelesinde önemli bir süreç yaşıyoruz. Sağlık çalışanlarımız öncü kuvvetler olarak tanı ve tedavi süreçlerinde önemli başarılar sağladılar.

 

Nispeten virüsün yayılma hızı düştü ve normalleşme çalışmaları başladı. Tahminler  Haziran başlarında normalleşmeye yaklaşılmasıdır.

 

Avrupa’da bir çok ülke kontrollü normal hayata dönmektedir.

 

Kongremizi bu yıl için ata yadigarı Üsküp’de yapamayacağımız kesinleşmiştir. İnşallah daha sonra yine Üsküp seçeneğimiz olacaktır.

 

1. Kongremiz Kırşehir, Ahi Evran Üniversitesinde 09-10-11 Temmuz 2020 tarihlerinde fiziken yapılacaktır.

 

2. Kongreye fiziken katılamayacak durumda olan katılımcıların kongreye video konferans yöntemiyle katılabilirler.

 

3. Kongremizde COVID-19 ile ilgili yapılacak çalışmalara özel olarak yer verilecek, pandemi ve etkileri tartışılacaktır.

 

Kongremize gönderilmiş olan bildirilerin hakem süreçleri devam etmektedir.

 

Çalışama saatleri dışında veya tamamen evlerimizde olduğumuz bu günlerde bilimsel çalışmalarınızı kongremize bildiri olarak göndermenizi bekliyoruz.

 

Kongre Bildirileri İngilizce özet metin üzerinden hakem değerlendirmesine tabi tutulmaktadır. Bildiri kitabı özet ve isteyenler için tam metin yayınlanacaktır.

 

Bilim kurulu değerlendirmesine göre makaleye dönüştürülen bildiriler Journal of International Health Sciences and Management (JIHSAM) https://dergipark.org.tr/tr/pub/jihsam   dergisinde makale olarak yayınlanacaktır.    

 

Sayın 5. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi Katılımcıları,

 

Sağlık temel insan haklarından olmakla birlikte, klasik devletin beş temel fonksiyonundan da biridir. Bununla birlikte ortalama yaşam süresinin uzaması, sağlık teknolojilerinin çok hızlı gelişmesi, ileri tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi, sağlık harcamalarının GSMH içerisinde ve aile bütçelerinde önemli bir büyüklüğe ulaşması ve sağlık hizmeti sunum süreçlerinin karmaşıklaşması, kamu ve özel sağlık sektörünün etkin ve verimli yönetilme ihtiyacını doğurmuş ve sağlık hizmetlerinin profesyonel bir anlayışla yönetilmesi gerekliliğini zorunlu kılmıştır.

 

Bu gerekçelerle bu yılki kongremizin ana temasını “Sağlık hizmetleri için daha iyi yönetim”  olarak belirledik.

 

Kongrenin amacı sağlık yönetimi ve sağlık kurumları yönetimi alanında yerelden globale uzanan bilimsel bilgi, beceri ve tecrübelerin uluslararası paylaşımına zemin hazırlamaktır. Aynı zamanda kongrede, değişik ülkelerden bilim insanlarının, özellikle genç araştırmacıların, politika yapıcıların, uygulamacılar ve yöneticilerin bir araya gelmesini sağlayarak global bilgi paylaşımını sağlamak, sağlık yöneticiliğinin önemine vurgu yapmak ve sağlık yöneticiliğinin global olarak profesyonel meslekleşme sürecine katkı yapmak hedeflenmektedir.

 

Kongremize bu yıl Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) (Üsküp/Kuzey Makedonya) ev sahipliği yapmak planlanmış olsa da koronavirüs pandemisi nedeniyle bu gerçekleştirilememiştir.  Kongremiz Kırşehir, Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecektir. Kongre bize sağlık yönetimi konularının  yanında pandeminin sağlık sistemleri üzerine etkisini de tartışma imkanı verecektir. Ayrıca Kırşehir ve Kapodokya bölgesini gezmek için fırsatımız olacaktır.

 

Kongremizde sizi ağırlamaktan onur duyacağız. İyi dileklerimizle…

 

Doç. Dr. Sedat BOSTAN                                                                                      Prof. Dr. Ramazan ERDEM

Kongre Eş Başkanı                                                                                                Kongre Eş Başkanı

Ordu Üniversitesi                                                                                                   Süleyman Demirel Üniversitesi