300 Yeni Fabrika Açılışı Tamamen Balon!

300 Yeni Fabrika Açılışı Tamamen Balon!

Yılmazkaya: ''Maalesef ülkemizde içi boş, sanal açılışlar yapılıyor! Benim gibi Gaziantepli hemşerilerimizde bu fabrikaları çok merak ediyor!''

“Bir Gaziantepli olarak çok merak ediyorum bu fabrikalar nereye açıldı?”

 

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep Organize Sanayi Bölgelerinde 300 fabrikanın açılışı ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

300 yeni fabrika açılışının kesinlikle söz konusu olmadığını dile getiren Yılmazkaya, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmelerde şu ifadelere yer verdi;

Gaziantep Organize Sanayi Bölgelerinde 300 fabrikanın resmi açılışı ile ilan edilen neredeyse 200’e yakın fabrika veya işletme eski firmalardan oluşmakta.

Bu ilan edilen listelerin içinde açılışı yapılan 15 yıllık 20 yıllık hatta 45 yıllık onlarca eski fabrika bulunmakta. 2015 yılından beri 5. Organizede özellikle 60-70 civarında yeni açılış veya eski organize bölgelerinde geçiş ve devirler olmuştur. 1.2.3. OSB’lerdeki ilgisiz onlarca fabrika bu açılış listesinin içinde.

Ticaret Bakanlığının yayınladığı bu listede defacto-kaos listesi. Pandemi sürecinde dünya ekonomisinin en güçlü ülkelerinde bile işyerleri fabrikalar kapanırken, Gaziantep’te sözde açılışı yapılan 300 yeni fabrika, 45000 istihdam, 15 milyarlık yatırım yalan ve sansasyondan başak bir şey değil!

 

Maalesef ülkemizde içi boş, sanal açılışlar yapılıyor!

Bir Gaziantepli olarak çok merak ediyorum bu fabrikalar nereye açıldı?
Yeni yapılan fabrika sayısı çok azken, ek binalar ve teşvik kredisi alanları yeni diye vatandaşa kimse yutturamaz!

Bitmiş ekonomiyi dolu göstermeye çabalıyorlar! Gaziantep’te ihracat rakamları yükselişte ancak, orta, küçük ölçekli sanayiciler zorda, bunalımda. Borçları ödenemez hale geldi, esnaf kan ağlıyor! Okulların tam açılmaması bile ilgili esnafı ve sanayiciyi perişan etti.

Bu fabrika sayılarıyla Cumhurbaşkanını ya bilerek veya bilmeyerek yanıltmışlar. Ancak her zamanki gibi bitmiş ekonomiyi iyiymiş gibi gösterme algısı, operasyonu yapılıyor. Haberi izleyen vatandaşlarımız için ekonomi yolunda, rayında algısı yaratıyorlar. Bari 50-100 deselerdi!

Gaziantep Vekili olarak ben de isterim ki 300 değil 3000 yeni iş yeri açılsın, işsizlik azalsın, insanlarımız mutlu olsun;

Ama maalesef!

Bu yeni dedikleri fabrikaların çoğu teşvik kredisi alıp yeni makine veya ek bina ile depo eklenmesi sonucu yapılan eski fabrika ve işyerleridir.

Benim gibi Gaziantepli hemşerilerimizde bu fabrikaları çok merak ediyor!
İnsanların evine ekmek götüremediği, işsizliğin hat safhada olduğu memleketimizde fabrika açılırsa Gaziantep Vekili olarak en çok ben sevinirim...