250 yataklı Çocuk Hastanesi'nde sona gelindi.

250 yataklı Çocuk Hastanesi

Gaziantep Üniversitesi’nde yapılan ve büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan 250 yataklı Çocuk Hastanesi'nde sona doğru gelindi.

Gaziantep Üniversitesi bünyesinde yapımı devam eden hastane büyük bir açığı da ortadan kaldıracak.  50+18 çocuk yoğun bakım ve yeni doğan olmak üzere toplam 250 yataklı olacak olan hastane ile ilgili Vali Davut Gül, , Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'dan bilgi aldı.

 

İNŞAAT 5 YILDIR SÜRÜYOR

 

Gaziantep Üniversitesi bünyesinde bulunan ve 5 yıldır devam eden Çocuk Hastanesi'nin inşaat çalışmaları hız kazandı. İnşaatı yaklaşık 5 yıldır devam eden hastanenin en kısa sürede hizmete açılması bekleniyor. 

 

BİLGE VERDİLER

 

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2019 verilerine göre bebek ölüm hızı en yüksek olan il Gaziantep olduğunu söyledi. Balat "Bu oranı azaltmak ve bütün çocukların önce sağlığını korumak, hasta olduklarında da en etkin tedavisini sağlamak hepimizin birincil görevidir. Çocuk hastanemizin bu alanda önemli bir boşluğu dolduracağı kanaatindeyim. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı çatısı altında sağlıklı çocukların takibi ve acil hizmetlerin yanı sıra, çocuk alerji ve immünoloji, endokrinoloji, gastroenteroloji, hematoloji - onkoloji, kardiyoloji, nefroloji, nöroloji, romatoloji, yenidoğan ve çocuk yoğun bakım üniteleri, çocuk ve ergen psikiyatrisi ve çocuk cerrahi alanlarında güçlü bir kadro ile şehrimize ve bölgemize hizmet vereceğiz" dedi. 

 

YATAK SAYISI DA ARTACAK

 

Balat "Çocuk hastanesinde yoğun bakım yatak sayımız mevcut duruma göre yaklaşık 3 kat artacaktır. Ancak Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin çevre illerden gelen hastalara da hizmet verdiği dikkate alındığında ihtiyacı tam karşılayamayacağı açıktır. Bu konuda şehrimizdeki diğer hastanelerin yoğun bakımlarıyla iş birliği içinde çalışılması hastalarımıza hizmeti kolaylaştıracaktır" diye konuştu. (LEYLA ÖZEKŞİ POLAT/gaziantep27)